Újratárgyalták a városi költségvetést

Az április 14-i rendkívüli tanácsülésen a nagyváradi városvezetés újratárgyalta a 2011-es évi helyi költségvetést, és úgy döntöttek, hogy kiegészítő költségeket csatolnak a már meglévők mellé. A kiegészítésre a felmerült gazdasági jellegű változások miatt volt szükség.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A kiegészítés magában foglalja például a március 31-én elfogadott, I. és V. osztályos tanulókra vonatkozó általános egészségfelmérés költségét, mely értéke 96.000 lej, ugyanakkor kiterjed az egészségügyi szektorra, elsősorban annak fejlesztésére is. Ennek megfelelően kommunikációs eszközökre 1 millió 989 ezer lejt kap a Megyei Sürgősségi Klinika, 1 millió 354 ezer lej jut a nagyváradi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának, és további egymillió lejt utalnak a Városi Kórháznak.

A helyi költségvetés felszerelések vásárlására elkülönített összegéből 5%-ot, vagyis 228,57 ezer lejt fognak fordítani egészségügyi gépek vásárlására az alábbi elosztás szerint:

  • 105 ezer lejt kap a Megyei Sürgősségi Klinika
  • 72 ezer lej jut a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának
  • 53 ezer lejt kap a Városi Kórház

Az április 14-én elfogadott változtatás ugyanakkor kiterjed az E. Teodoroiu utcára vonatkozó városi csatornázási munkálatok értékének 384 ezer lejjel való csökkentésére is, mely összeggel kiegészítik a Decebal sugárút, a Iuliu Maniu és a Rectorului utcák csatornázái munkálatait.