Margittán nem lesz előválasztás

Hosszas egyeztetés és latolgatás után végre megszületett Margittán a döntés az RMDSZ polgármesterjelöltjének személyéről.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az tudott dolog volt, hogy a jelenlegi alpolgármester, Pocsaly Zoltán (képünkön) pályázni fog erre a tisztségre. Elhatározását támogatta a városbeli vállalkozók döntő többsége és azok a szimpatizánsok akik polgármesteri, majd alpolgármesteri tevékenységével elégedettek volta. Emellett élvezte a nyugdíjasok és az ifjúság bizalmát. A helyi választmány egyértelműen az ő jelöltségét támogatta. Bradács Alíz Ildikó körzeti RMDSZ-elnök is közölte indulási szándékát, akit viszont a körzeti választmány és a jelenlegi tanácstagok zöme támogatott elhatározásában, és kiterjedt szimpatizánsi köre volt.
Mivel egyikük sem akart visszalépni, elkerülhetetlennek tűnt az előválasztás. Ezt a változatot a választmányok veszélyes játéknak tartották, mivel utána a vesztes oldal tagjai esetleg sértődésükben nem mentek volna el a júniusi helyhatósági voksolásra. Azt sem tartották ésszerűnek, hogy ez előtt még kétszer urnákhoz szólítsák a magyar választókat. Végül a legutóbbi közös választmányi gyűlésen – a megyei RMDSZ közleműködésével – sikerült jobb belátásra bírni a feleket, és Bradács Alíz elállt jelentkezési szándékától. A választmány megszavazta Pocsaly Zoltán jelölését, s arról is döntött, hogy a tanácsosjelölti listát az elöljáró Bradáccsal együtt állítja össze, amit a választmány elé terjesztenek jóváhagyásra. Ha ez megtörténik, nem kell előválasztást tartani a megyei jogú városban, így egységes marad a magyar szavazótábor, és az új választási törvény értelmében jó esélye van annak, hogy ismét magyar legyen a polgármester.