Iskolanap Berettyószéplakon

A húsvéti vakációt megelőző héten, az Iskola másképp országos program keretein belül számos rendezvényre került sor a berettyószéplaki szakközépiskolában is. Mind a magyar, mind román tagozaton kézműves foglalkozásokat tartottak, versenyeket, vetítéseket, környezetvédelmi akciókat szerveztek.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A helyi rendőrök felvilágosító kisfilmeket vetítettek le, amit Ioan Purcaru pedig az egészséges életmódról tartott előadást. A magyar tagozatos diákok üvegfestményei és kézimunkái adnak ezentúl kellemes arculatot az eddig díszesnek nem mondható falaknak. A tanulókat Bíró Gabriella, Simon Erika és Tóth Gyöngyi osztályfőnökök irányították áldozatos munkájukban. Hasonló tevékenységükben az I.–IV osztályosokat Bárány Ida, Fazekas Erika, Szabó Katalin, Vadkerti Erika tanítónők segítették
A sportrendezvényeket Szekrényes László tornatanár bonyolította le kollégáival. Ezt megelőzően a diákok odaadó munkájának köszönhetően megszépült az iskola kívül-belül, az iskolanapokra látogató vendégeket kellemes látvány fogadta, a régi virágágyások új külsőt kaptak, a kerítéseket lefestették, a fák törzsét lemeszelték.
Az iskolanapokat április 5-én és 6-án tartották már nem először. A zárónapra több mint hetven vendéget hívtak meg, mint például – a teljesség igénye nélkül – Madner Leopold menedzsert a Petrom részéről, Ioan Şereş volt főtanfelügyelőt, Panaite Hajnalka balánbányai aligazgató, Derecskéről Baranya Károly volt és Nagy József jelenlegi iskolaigazgatót, továbbá a bályoki, a margittai, a váradi testvériskolák igazgatóit és szenátorokat, parlamenti képviselőket. Beszédjükben Octavian Tripon igazgató, Nicolae Tivadar polgármester és Orbán Ilona aligazgató az iskola nevelő szerepét hangsúlyozták ki. Szabó Ödön megyei önkormányzati képviselő, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke az iskola elsődleges feladatának azt jelölte meg, hogy az életre készítsen fel mégpedig úgy, hogy a végzős diákok teli szekérrel induljanak neki az élet megpróbáltatásainak. A vendégek oklevelet kaptak.
Az ünnepi műsorban fellépett a 2006-ban alakult mazsorettcsoport, amelyet Chende Noémi készített fel, a Tavasz hangjai elnevezésű gitáregyüttes Mihaela Jipa vezetésével, a baromlaki folklórcsoport, amit Dorina Liţ tanítónő irányít. Nem hiányozhatott iskola kórusa Elena Popoviciu vezetésével, sem a hip-hop táncosok, akik hatalmas tapsot arattak. A fellépők sorát a helyi shotokan klub karatékái zárták. A jeles napon még összecsapott a derecskei futballcsapat a berettyószéplaki líceum válogatottjával, a mérkőzést ezúttal a házigazdák nyerték meg 5–3-ra.

Tárnoky Botond,
Berettyószéplak