Kalákák másodszor, harmadszor

Mezőtelegden immár harmadszor gyűlt össze a helyi kaláka. Április 21-én, szombaton a helyi temető kitakarítását vállalták fel. Szoboszlai-Gáspár István tiszteletes irányításával összeszedték a szemetet, kivágták a kerítés mentén az elvadult növényzetet, majd elégették azt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az önkénteseket a Tulipán Kaláka mozgalom nevében Borsi Lóránt megyei programfelelős köszöntötte, aki az emléklapok átadása után egy közös ima elmondására kérte fel a kalákásokat, amit a temetőben nyugvó elhunytak lelki üdvéért ajánlottak fel.
Másodjára gyűlt össze a helyi kaláka Érszőllősön. Ez alkalommal játszóteret építettek a helyi óvoda udvarán a helyi önkormányzat és az érdekvédelmi szervezet anyagi támogatásával. A 15 fős csapat Beke László polgármester irányításával a talaj elegyengetésével kezdte a munkát, majd a hinták elemeinek összeszerelése következett. A munkálat végeztével mindenkit finom ebéd várt az asztalnál, Borsi Lóránt gratulált a szorgoskodóknak, s egy-egy névre szóló emléklapot adott át nekik.
Április 24-én, kedden Belényesújlakon is kalákát alkottak a helyi önkéntesek. Szemetet gyűjtöttek és 50 facsemetetét ültettek a helyi RMDSZ szervezésében. Az önkéntes akcióhoz Balogh Emőke cserkészparancsnok irányításával a helyi cserkészcsapat is csatlakozott. A munka végeztével a résztvevők itt is megkapták a Tulipán Kaláka Egyesületet vezető Borsi Lóránttól az emléklapokat, s Balogh Loránd helyi programfelelős szeretetvendégségre invitálta a kalákásokat.
A szentjobbiak is csatlakoztak a kalákamozgalomhoz. A központi játszótér, illetve park felújítását kezdte el az 50 fős lelkes csapat, melyben a gyerekektől kezdve az idős korúig minden korosztály képviselve volt. A hintákat kijavították, újrafestették, László Sándor adományának köszönhetően virágokat ültettek, és elkezdték a régi kerítés kicserélését is. Nagy volt a nyüzsgés és a lelkesedés, a falu központja benépesedett. A szorgoskodókat süteménnyel és üdítővel kínálták, illetve a csoportkép elkészülte után mindenki egy névre szóló emléklapot is átvehetett a főszervezőktől. Legelőször Zatykó István polgármester és Molnár József alpolgármester, helyi programfelelős kapta meg ezeket Borsi Lóránttól. Az önkéntes munka anyagi támogatója a helyi önkormányzat és az RMDSZ volt.