Árvízvédelmi munkák Élesden

A helyszínen ellenőrizte a közelmúltban PÁSZTOR SÁNDOR, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának vezérigazgatója és LÉTAI ZOLTÁN alpolgármester az Élesd belterületén folyó partrendezési, töltéserősítési munkákat.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Munkamegbeszélésükön a vízügyi igazgató és az alpolgármester egyetértettek abban, hogy az együttműködés, a jó stratégia kidolgozása, a pontos tervezés elengedhetetlen az eredményes tevékenységhez. Ezekre az elvekre alapozták az Élesd várost átszelő Sólyomkő-patakot érintő árvízvédelmi beruházásokat is. A medret kitisztították, kiszélesítették, a partfalat megtámasztották a város belterületén, és folytatják a rendezést az E 60-as nemzetközi útig.
Az itt lakók azt hitték, hogy pénz hiányában a munka leállnak, de a vízügyi szakembernek és csapatának, illetve a helyi önkormányzatnak köszönhetően tovább épül-szépül a vízfolyás terméskő ágyazata. A több mint 2 kilométernyi kövezés értéke eddig megközelíti a 2,7 millió lejt.
Pásztor Sándor elmondta, hogy a tervek szerint az idén befejezik az élesdi partszakaszt, és eljutnak Sólyomkőpestesig. Ezzel 37 családi házat és azok melléképületeit, 2.5 km utat, 97 hektár termőföldet és 15 hidat fognak megvédeni az esetleges áradások pusztításától. Az munkálatok összértéke megközelítőleg 20 millió lej.
A patakparton lakó Szász Magdolna nyugdíjas iskolaigazgató nagy örömmel konstatálta, hogy utcája az árvízvédelmi beruházásoknak köszönhetően új arculatot kapott, hogy környezetbarát partrendezési tervek alapján dolgoznak a szakemberek. Reményét fejezte ki, hogy a megszépült patakparton gondot fordítanak az illetékesek a zöldövezet létrehozására is. Erről érdeklődtünk is Létai Zoltán alpolgármesternél, aki azt nyilatkozta, hogy a közeljövőben már el is kezdik a faültetést.

Ciavoiné Létai Andrea Hajnalka