Nagyváradon döntenek a bajnokok bajnokáról

München, Isztambul, Nagyvárad. Három ország, három város, mégis van egy közös bennük: Bajnokok Ligája-döntőnek adnak otthont idén. A bajor főváros a labdarúgó BL-fináléjának a házigazdája, a török metropoliszban Európa legjobb kosárlabdacsapatai küzdenek a trófeáért (a sorozatot nem Bajnokok Ligájának hívják ugyan), míg Váradon az öreg kontinens legjobb négy vízilabdacsapata száll medencébe a BL-serleg elhódításáért.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Amikor bejelentették, hogy a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában rendezik majd a döntő négyes tornáját, még két magyarországi csapat volt versenyben az elődöntőbe kerülésért, ám közülük csupán egy, az esélytelenebbnek tartott Budapesti Vasasnak sikerült a bravúr. A szegediek közel álltak a továbbjutáshoz, ám nem sikerült megismételniük azt a remek játékot, amellyel a nyolcaddöntőben a címvédő Belgrádi Partizát elbúcsúztatták. A váradi és a bihari póló- és sportkedvelők nagy örömére tucatnyi magyar vízilabdázót láthatnak a ma és holnap sorra kerülő tornán, mellettük olimpiai és világbajnok szerb, horvát vagy olasz játékosok szereplését követhetik figyelemmel.
A vízilabda BL négyes döntőjének programja:
Május 11-én, az elődöntőkben:
Ferla Pro Recco (Olaszország)–TEVA-Vasas Uniqa Budapest (Magyarország) – 18 órától;
HAVK Mladost Zagreb (Horvátország)–VK Primorje Rijeka (Horvátország) – 20 órától.
Május 12-én a 18 órakor kezdődő kisdöntőben az előző nap vesztes csapatai szállnak majd vízbe, a trófeáért vívott csata 20 órakor kezdődik.
A tornára nyolcszáz hellyel bővítik a váradi uszoda befogadóképességét. Jegyeket 50 lejért lehet vásárolni a pénteki elődöntőkre, illetve 75 lejért a szombati finálékra.

A Vasasért szurkolhatnak
Magyar csapat legutóbb 2004-ben, a jelenlegi román szövetségi kapitány, Kovács István vezetésével nyert BL-serleget a Honvéd révén. Négy évvel azelőtt a BVSC érte el a legnagyobb klubtörténeti sikerét a négyes döntőbe kerüléssel. Most a Vasason a sor, s persze a váradi közönségen…

A résztvevők
A horvát Primorje Rijeka, amelynek tagja a Varga testvérpár, Dénes és Dániel, 23–22-es összesítéssel jutott tovább a montenegrói Jadran Herceg-Novival szemben. Az olasz Pro Recco kettős győzelemmel, 32–11-es összesítéssel búcsúztatta a montenegrói Budvát. Soraiban láthatjuk majd a háromszoros olimpiai bajnok magyar Kásás Tamást is.
A román válogatott csapatkapitányát, Cosmin Radut is soraiban tudó horvát Mladost Zágráb szintén kettős sikerrel jutott túl a Szegeden, összesítésben 18–13-mal. A döntő magyar résztvevője, a Vasas négygólos hátrányt ledolgozva, 24–21-es összesítéssel búcsúztatta a horvát Jug Dubrovnikot.
Őket láthatják a váradi uszodában:
Pro Recco: Tempesti – Burics, Madaras, Figari, Kásás, Sukno, Filipovics, Perrone, Pijetlovics, Zlokovics, Prlainovics, Molina, Pastorino. Vezetőedző: Giuseppe Porzio.
Mladost Zágráb: Pavics – C. Radu, Milakovics, Letica, Pavicsics, Zivkovics, Udovicsics, Milakovics, Bukics, Gagulics, Hinics, Mallarach, Vukicsevics. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescak.
Vasas: Nagy V. – Decker, Boskovics, Katonás, Fazekas, Vörös, Kiss G., Vámos, Drasko Brguljan, Fülöp, Steinmetz B., Takács, Steinmetz Á.. Vezetőedző: Földi László.
Primorje Rijeka: Car – Glavan, Paskvalin, Krapics, Varga Dénes, Frankovics, Muslim, Jelaca, Varga Dániel, Baracs, Setka, X. Garcia, Radics, Buljubasics. Vezetőedző: Zoran Roje.

Hajdu Attila