Határtalan dalos kedvvel a Nyíló Akác jegyében

Hagyománya van annak, hogy az érmihályfalvi Nyíló Akác programsorozat első napjának estéjén a művelődési házban kórusok, népdalkörök találkoznak. Vannak visszajárók és új meghívottak is mindig. Az idén nyolc csapat volt jelen.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Magyarországról a püspökladányi Id. Csenki Imre Vegyeskar és a nyírbélteki Népdalkör, továbbá a szalacsi Örökzöld Asszonykórus, a margittai Horváth János Társaság Vegyes Kórusa, a diószegi Asók István Vegyes Kórus, a Székelyhídi Férfikórus, valamint a helybeli Veres László Zsolt Kórus, a Zelk Zoltán Általános Iskola Kórusa és a Bartók Béla Citerazenekar vett részt a találkozón.Kovács Zoltán, a Móka-parti mezőváros volt polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Hangsúlyozta, hogy mindig nagy fontosságot tulajdonítottak ennek a találkozónak, mivel hagyományőrző jellege van. Magyar kultúránknak részei a kórusművek és a népdalok is. Akár egyik, akár másik, szívét melengeti, talpát táncra csikolja a magyar embereknek. „Örömmel látom, hogy lassan nagyobb művelődési házat kell építenünk. Mindenkit nagy szeretettel fogadunk, de elvárjuk, hogy kórusunkat visszahívják a vendégek saját találkozóikra” – utalt a felszólaló a résztvevők egyre népesebb táborára.
A műsorvezetés feladatát Darabont Alíz zenetanárnő, a mihályfalvi kórus vezetője vállalta el. Kórusműveket a püspökladányi és a Veres László Zsolt Kórus adott elő, mindkettő kiemelkedő színvonalon. A többi fellépő nótacsokorral készült, még a Székelyhídi Férfikórus is, amelytől a kuruc- és katonanótákat szokta meg és várta el a hallgatóság. Meg kell vallani, hogy ezzel a repertoárral sem vallottak szégyent.
A kardalosok nagyszerű hangulatot teremtettek, mindenki hozta a már megszokott színvonalát, azt viszont egyértelműen elismerték, hogy a püspökladányiak kiemelkedtek a mezőnyből. A lényeg viszont nem ez volt, hiszen nem versenyezni hanem egymás megörvendeztetésére, énekelni jöttek a csapatok.
A házigazdák mindegyik együttest emléklappal jutalmazták. Az igazi közös nótázás vacsora közben alakult ki, amikor a zenét a Kovász nótazenekar biztosította. Később bekapcsolódott a margittaiak állandó zenésze, Tóth Dániel is. Késő éjszakáig szólt több mint száz torokból a szép magyar nóta.