Csillagos matekosok versengtek

Kinőtte a szervező, a micskei Miskolczy Károly Általános Iskola kereteit a Csillagszerző Matematikaverseny, ezért az országos fordulónak Nagyváradon a Mihai Eminescu Főgimnázium és a Szacsvay Imre Általános Iskola adott otthont.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Erdély és a Partium tizenkét megyéjének, továbbá a magyarországi Hajdú-Bihar megye V.–VI. osztályos tanulói mérték össze tudásukat, egyúttal szereztek új barátokat, és ismerkedtek Szent László városának nevezetességeivel.
A szervezők Hodgyai Edit micskei igazgatónő irányításával gondoskodtak arról, hogy egyetlen diák és kísérő se térjen haza a versenyről üres kézzel. Az ötödikesek között megosztott első díjat adtak ki Erdei Csongornak (Micske) és Salánki Miklósnak (Nagyvárad, Ady Endre Középiskola). Hatodikosok is ketten állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokán: Agócs Henrietta (Margitta, Horváth János Iskolaközpont) és Orosz Kelemen (Temesvár, Bartók Béla Középiskola) tanulója. A tanítványaik eredményei alapján a legeredményesebb felkészítő tanárnak a temesvári Păcurar Mária bizonyult, Bihar megyéből pedig a margittai magyar iskolában tanító Jakab Ottó.