Új munkahelyeket ígér az MPP Székelyhídon

Székelyhídon a Magyar Polgári Párt (MPP) helyi szervezete INCZE LEVENTE BÉLA személyében önálló polgármesterjelöltet indít a kisváros elöljárói székének elnyeréséért. Incze 1977-ben született Esküllőn, házassága révén 2006 óta él a Székelyhídhoz tartozó Érolasziban. Egy leánygyermek édesapja, programozó mérnöki diplomát szerzett 2002-ben, jelenleg Nagyváradon dolgozik.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

– Mióta tagja ön a Magyar Polgári Pártnak?
– Az idén léptem be csupán a pártba, eddig nem voltam egyik irányba sem elkötelezett annak ellenére, hogy alkalmanként eljártam szavazni. Mostanra meguntam a sok be nem teljesített választási ígéretet, amivel négyévente traktálnak bennünket. A polgári pártban viszont olyan emberekre leltem, akik tenni is akarnak a közösségükért. A helyi MPP már hozott is egy japán befektetőt, aki mezőgazdasági melléktermékekből állított volna elő elektromos energiát. Egy kilowatt villamos energia előállítási költsége 0,1 lej lenne, a termelés biztosítaná Székelyhíd áramszükségletét. A munkahelyteremtés, az olcsóbb áram mellett a hasznavehetetlen területeken fűzfát lehetett volna termeszteni, ami alapanyagul szolgált volna az áramtermeléshez, így juttatva pénzhez a gazdákat. Tudni kell, hogy a zöldenergia Európa-szerte támogatott, csak éppen a mi városunkban nem. Az ötmillió eurós beruházásnak mindössze a két százalékát kellett volna önerőből állni. A helyi tanács meg is szavazta a beruházást, de Béres Csaba polgármester mint nem életképes tervezetet elutasította azt.
– Hány tagjuk, szimpatizánsuk van Székelyhídon és az ide tartozó falvakban?
– Úgy két-háromszázra tehető azoknak a száma, akik a párt erős szimpatizánsi körét képezik.
– Ilyen támogatói bázissal komolyan bízik abban, hogy polgármesterré választják? Nem lett volna jobb stratégia, ha sok más helyi szervezetükhöz hasonlóan az Erdélyi Magyar Néppárthoz (EMNP) csatlakoztak volna?
– Úgy gondolom, hogy az EMNP Tőkés László jelenlegi közszereplése folytán elfogadhatatlan a számomra. Nagyra becsülöm mindazt, amit 1989-ben tett a magyarságért, de úgy vélem, rég ki kellett volna szállnia a politikából. Papi ember maradjon távol az effajta közszerepléstől. Egyébként komolyan bízom a választókban, hisz elegük van már a jelenlegi polgármester üres ígérgetéseiből.
– Ön tud-e olyan ígéretekkel a választók elé állni, amelyeket négy év alatt meg is valósítana?
– Elsősorban a munkanélküliség felszámolása a célom, amihez hozzájárulna a Béres Csaba által elutasított beruházás megvalósítása. Komoly kapcsolatban vagyunk egy osztrák–magyar befektetői csoporttal, velük egy tízhektáros ipari park kivitelezését tervezzük. Nem feledkezhetünk meg a falusi turizmus beindításáról sem, amiről évek óta csak beszélnek, de a valóságban nem tesznek érte semmit.
– Négy éve csak két magyar indult a polgármesteri székért, Béres akkor Székelyhídon veszített a román jelölttel szemben, a falvak menekítették meg. Nem gondolja, hogy most ön tovább gyengíti a magyar esélyeket?
– Nem, mert az akkori eredmény csak az ő népszerűtlenségét mutatja. Ne feledjük el, hogy nyolcvanszázaléknyi magyar lakosságon osztozunk, így mindenképpen magyar lesz az új polgármester.