Apróságok KRESZ-pajtása

Mindennapi biztonságukat szolgáló ismereteket szerezhetnek az 5-8 éves magyar gyerekek abból a kiadványból, ami pedagógusok és közlekedési szakember közreműködésével állítottak össze.

A közlekedési segédanyag a Kresz túra címet viseli, szerzőgárdáját Szabó Ödön, az RMDSZ megyei szervezetének ügyvezető elnöke köszöntötte. Varga Zoltán járművezető-oktató volt az ötletgazda, Kéry Hajnal megyei főtanfelügyelő-helyettes segített összeválogatni az alkotókat, Kecse Gabriella, a Tanoda Egyesület vezetője, a nagyváradi Szacsvay Imre Nyolcosztályos Iskola aligazgatója koordinálta a munkát, Kor Mária-Magdolna tanítónő fogalmazta meg a tudnivalókat és feladatokat a kicsik nyelvén, és Márton Katalin rajztanár illusztrálta a könyvet. Az ő kedves alakjait, két kiscicát kísérhetnek el az apró olvasók a gyalogátkelőkkel, kereszteződésekkel, jelzőtáblákkal, járművekkel szegélyezett útjukon, s közben megismerkednek a legalapvetőbb közlekedési szabályokkal.
Mint elhangzott, ez ismét egy úttörő vállalkozás, a helytörténeti segédanyaghoz hasonlóan ezt a kiadványt is használhatják óvodapedagógusok, tanítók egyaránt. A Tanoda Egyesület megbízásából egyelőre 300 példányt adott ki a Pedagógusok Háza, ingyen megkaphatják az érdeklődő pedagógusok. Készül már a tanterv, hogy ősztől akár önáll opcionális tantárgyként oktathassák, de e nélkül is, egy már meglévő tantárgyba beilleszthető a segédanyag.