Szépek, ügyesek és vízilabdáznak

Először rendeznek Romániában női vízilabda-bajnokságot, s örömteli, hogy nagyváradi csapat is benevezett a küzdelembe, mi több, bajnokesélyesként tartják számon.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Tavaly még a Határtalan Vízilabda Ligában edződtek a lányok, akik azonban nem tartoztak semmilyen helyi klubhoz vagy egyesülethez. A női bajnokság kiírását követően a Crișul Sportklub karolta fel Orbán Zoltán edző csapatát, amely a bajnoki serleg elhódítását tűzte ki célul. A romániai női vízilabda egyelőre még gyerekcipőben jár, mindössze három csapat vesz részt az első bajnokságban, miután a kolozsváriak a kezdés előtt pár nappal visszamondták a szereplést. A Marosvásárhelyi Torpi és a Nagyváradi Crișul egyforma játékerőt képvisel, míg a Bukaresti Brenntag egyelőre csak edzőpartnere a két gárdának.
Vásárhelyen a váradi lányok nyertek egy góllal (11–10), azonban a Ioan Alexandrescu Uszodában megrendezett második tornán a Torpi visszavágott, s ugyancsak egy góllal bizonyult jobbnak. A találkozót több mint száz sportkedvelő követte figyelemmel, többségük a játékosok baráti köréhez tartozott, de voltak olyanok is, akiket a fürdőruhás lányok látványa csábított az uszodába. Utóbbiak a végére arról is meggyőződhettek, hogy a váradi lányok nemcsak szépek, de vízilabdázni is tudnak: küzdelemből jelesre vizsgáztak, és szépségdíjas gólokkal is megörvendeztették szurkolóikat. A fordulatokban és izgalmakban gazdag mérkőzést a vásárhelyiek nyerték, így a döntés így július 21–22-én Bukarestben sorra kerülő záró tornára maradt.
Orbán Zoltán edző a következő játékosokra számított a tornán: Ioana Prodan (kapus), Georgia Bodog, Oana Vidican, Andreea Fărcanea, Xenia Bonca, Tóth Johanna, Mădălina Voivod, Dorog Alexandra, Nicoleta Cimpoia, Alafi Ingrid, Bakó Anita, Bakó Annamária, Adriana Turla.

Hajdu Attila