Fiatal közgazdász a szalontai tanácsban

A helyhatósági választások eredménye alapján új önkormányzati képviselők is bekerültek Nagyszalonta városi tanácsába. Az RMDSZ színeiben induló SZÍJJÁRTÓ SZILÁRD a legfiatalabb tanácstag lett.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

– Mit tart élete eddigi legfontosabb eredményének?
– Több olyan sikert is elértem az életem különböző területein, amelyekre kifejezetten büszke vagyok. A szakmámban a munkahelyemen elért pozíciómat tartom a legfontosabb eredményemnek, a sport területén a repülőmodellező világbajnokságon, Argentínában elért 5. helyezésemre vagyok a legbüszkébb, a magánéletet tekintve pedig nagyon büszke vagyok a családomra.
– Milyen indíttatásból döntött úgy, hogy önkormányzati munkát vállal?
– Úgy gondolom, hogy a fiataloknak is szükségük van egy képviselőre a helyi tanácsban, egy olyan személyre, aki kiáll a jogaikért, képviseli az érdekeiket, s ugyanakkor tájékoztatja is a fiatalokat minden olyan kérdésben, ami érinti őket. Többek között ezért is jelöltettem magam tanácsosnak. Ez a döntés egyébként már megszületett korábban bennem, viszont mostanra ért meg annyira az elhatározás, hogy konkrét lépéseket tegyek az ügy érdekében. Szeretném tudásomhoz mérten elősegíteni a nagyszalontai lakosok jólétét.
– Tervezi-e például, hogy fogadóórákon tartsa a kapcsolatot a lakossággal?
– Mindenképpen, és azt is tervezem, hogy kijárjak utca-megbeszélésekre, mivel csak közvetlen találkozásokon tudom meg, hogy milyen problémákkal küzdenek az ott élő emberek.
– Mit gondol, melyek most a legfontosabb tennivalók a városban?
– Én elsődlegesnek tartom az elkerülő gyorsforgalmi út elkészítését és a szennyvízcsatorna-hálózat teljes kiépítését a város területén. Úgy gondolom, hogy ezek a legfontosabb tennivalók, amelyeket minél előbb el kell végezni.
– Tanácsosként milyen célkitűzései vannak, és hogyan kívánja megvalósítani ezeket?
– Mindenképpen szeretném, hogy az elkövetkező négy év alatt elkészüljön a gyorsforgalmi út, amely megszüntetné a városon átkelő teherforgalmat. Én közgazdász vagyok, ezért a helyi tanács gazdasági bizottságában akarok dolgozni, és ennek a bizottságnak a munkáját szeretném hatékonyabbá tenni.

 Névjegykártya
Születési dátum: 1987. június 5.
Foglalkozás: gyárigazgató (Corex Romania Kft.)
Családi állapot: nőtlen
Szakmai végzettség: közgazdász
Kedvencek:
* író, költő: Benedek Elek, Arany János
* étel, ital: tyúkhúsleves
* színész: Denzel Washington
* zenész, együttes: Justin Timberlake, Edda
* könyv, film: A gyűrűk ura, A függetlenség napja
* hobby: repülőmodellezés

Balázs Anita