Emlékművet avattak Telkiben

Falunapot tartottak vasárnap Mezőtelkiben, melynek keretében felavatták a világháborúban elesettek emléktábláját is magába foglaló új emlékművet.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A református templomban megtartott istentiszteleten Csűry István királyhágómelléki református püspök hirdette az igét. A püspök a 130. zsoltár 5–8. versére alapozva igehirdetését, az Istent váró ember lelkületéről beszélt. A közös ima után Fazekas Ferenc helybéli lelkipásztor köszöntötte a megjelenteket, köztük Szabó Ödönt, az RDMSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnökét, Florin Bujor Chirilă mezőtelegdi polgármestert és Ovidiu Drimba alpolgármestert. Szabó az egymással való megbékélésről beszélt, mint mondta, meg kell találnunk az ehhez elvezető utat, és hangsúlyozta: jó olyan közösség tagjának lenni, amely nem felejti el azokat, akik távol szülőhazájuktól nyugszanak. A polgármester és az alpolgármester köszönetet mondott a telkieknek a támogatásért, mindketten a közös célok elérésének és az egymás mellett élésnek a fontosságát hangsúlyozták. Az istentiszteleten egyébként szolgált a helyi férfikórus és a fiatalok is.
A himnusz közös éneklése után az ünneplők a templom udvarán álló emlékműhöz vonultak, ahol a fiatalok leplezték le azt a férfikórus szolgálata után. Az emlékmű különlegessége, hogy az egykori felekezeti iskola harangját építették bele. Miután Csűry István püspök megáldotta az emlékművet, Domján Erika helyi RDMSZ-elnök emlékezett meg az elesettekről, majd koszorúzás következett. A falunap a kultúrotthonban szeretetvendégséggel zárult.

Balogh Aletta