Focimeccsek és slágerek a XIII. Hegyközi Napokon

A sporttól a mulatós slágerekig mindenki talált megfelelő műsort, ha kilátogatott Hegyközcsatárba. Vihar helyett áramszünet okozott fennakadás.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Ha augusztus első hétvégéje, akkor Hegyközi Napok, ez a hagyomány nem szakadt meg az idén sem. A korábbi évektől eltérően azonban – mindenki nagy örömére –az idén elmaradt az eső, a viharos felhőszakadás, egész nap nagy volt a hőség. Ez megviselte a szombat délelőtti kispályás focitornára benevezett hét csapat játékosait is. A szalárdi Gyros King együttese az idén csak a második lett, de ők ennek is örültek, az örökifjú Elek Péter most is remek gólpasszokat adott, és be is talált a hálóba. A tornagyőztesnek járó díjat és kupát Kiskereki csapata érdemelte ki, a harmadik helyezett a csatári Vízmű gárdája lett.
Még fülledt meleg volt, szélcsend, a sok gépjármű által felkavart por kezdett leszállni a kulturális rendezvényeknek helyt adó Kismezőn, amikor színpadra lépett a sokak által kedvelt helybeli Kurucz Anita táncoslányok kíséretében. Változatos műfajokat felölelő zenés összeállításukkal minden korosztály igényét kielégítették. Zenés-táncos előadással rukkoltak elő a helybeli gyerekek is. Szülők, nagyszülők, pajtások, más településekről érkezett látogatók előtt igazi amerikai cowboy-táncot mutattak be a Hegyközcsatári Csibészek, a tánccsoportot Dudás Gyöngyi tanította be.
Mire a nap lebukott a hegyközi dombok mögött, a színpad mögött felállított lacikonyhák már alig győzték kiszolgálni a vendégeket. A magyarországi Bestiák együttes koncertjére gyülekezett a kíváncsi közönség. A vendégelőadók késtek, ennek leginkább a büfések örültek. A várakozás alatt Kurucz Anita és táncosai szórakoztatták a hallgatóságot. Végül megérkezett a lánycsapat Vitályos Barnának, Hegyközcsatár polgármesterének a vezetésével, és elkezdődhetett az előadás. A közönség együtt énekelte az ismertebb slágereket a lányokkal, akik ezt rutinosan ki is használtak, még nagyobb kedvvel és odaadással koncerteztek, a publikumot is bevonták a produkcióba.
A pechsorozat sajnos folytatódott, mert egyszer csak a rendezvényhez is szükséges áramot adó transzformátor biztosítéktáblája felmondta a szolgálatot, teljes sötétségbe borult a színpad, az előadást félbe kellett szakítani. Ezúttal a villanyszerelőkre kellett várni. Végül minden jól végződött: helyreállították az áramszolgáltatást, az előadás folytatódott, a szombati napot reggelig tartó diszkó zárta.

Tóth Zsigmond