Ábrányban nem hiányzik az alpolgármester

BARCUI BARNÁT, Vedresábrány polgármesterét a monospetri falunapok alkalmából kérdeztük arról, van-e már alpolgármestere a községnek.

Nem került még a helyi tanács napirendjére a téma, de az egyezkedések folynak helyi és megyei szinten egyaránt - nyilatkozta lapunknak az elöljáró. Ha megtalálják a megfelelő személyt, akkor napirendre tűzik a megválasztását, ha nem, az sem jelent gondot, hiszen a községben ez nem újság: már három egymást követő mandátumban alpolgármester nélkül boldogultak. A feladatokat a polgármester és a hivatal dolgozói veszik át, ami eddig sem jelentett és ezután sem fog hátrányt jelenteni a község lakosai számára – szögezte le Barcui Barna.
Az elmúlt mandátumban szóba került az is, hogy a polgármesteri hivatalt átköltöztetik Monospetribe. Ez elé a hatóságok mindenféle akadályokat gördítettek, de a legutóbbi bírósági határozat kedvező volt, így el lehetne kezdeni a procedúrát. Most viszont a „politikai csillagállás” nem kedvező ehhez. Nem tettek azonban le az elhatározásukról, csak a kedvező alkalomra várnak. Addig megpróbálják áthidaló megoldásokkal könnyíteni a monospetriek ügyintézését.
Az elöljáró beszámolt arról is, hogy van mit felmutatni, mivel épül a központi park, és kiöntötték az idősotthon alapjait. Európai uniós pályázat alapján elkezdték az utak alapozását az aszfaltozáshoz több mint 15 km hosszúságban. Bővítik az ivóvízhálózatot az egész községben, továbbá elkészült az apátkeresztúri új kultúrház és a monospetri irodaház.