Derék lovak, felkészületlen szervezők

Második alkalommal vetélkedtek Tótiban az ország legerősebb és legszebb igáslovai. Mint tavaly, az idén is a községi napokra időzítették a rendezvényt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Szombat délelőtt 11 órára hirdették meg a versenyt, az érdeklődők és a lótulajdonosok meg is jelentek, de maga a megmérettetés kezdete több mint két órát késett. Állítólag az volt a gond, hogy nem érkezett meg a hangosító berendezés. A versenyre jelentkezők kitartottak, de az érdeklődők közül igen sokan megunták a várakozást a 35 Celsius-fokos melegben, és elmentek. Valamikor 13 óra után végül elkezdték volna, de akkor meg kiderült, hogy nincs mérőszalagjuk… Telefonálgattak, végül szereztek egy 3 m-es szalagot, azzal mérték ki minden alkalommal a megteendő 20 méteres távot.
Maga a rönkhúzóverseny háromfordulós volt, az elsőben 1,5 tonnát, a másodikban 1,75 tonnát, a harmadikban pedig 2 tonnát pakoltak a faszánra, amit a lovaknak 20 méterre kellett elhúzniuk a füves terepen. Tapasztalt zsűri bírálta el az eredményeket, és tavalyhoz képest nagy haladás, hogy most nem volt szabad ostorozni az állatokakat. Csak csattogtatni lehetett, amit többé-kevésbé be is tartottak a hajtók. A közönség egy része visszaszivárgott, és talán élvezték is a versenyt, amit a lovakról már nemigen mondhatunk el, mivel éppen a legforróbb időben kellett extrát teljesíteniük. A benevezési díj a rönkhúzó versenyre 100 lej, a szépségversenyre 5 lej volt. A befolyt összeget az első három között osztották el. A rönkhúzás hajtói kupát is kaptak, a szépségverseny győztesei pedig érmeket. A szervezők babgulyással vendégelték meg a benevezőket.