Díszpolgárok és motoros kunsztok

Érszőllős lakossága az elmúlt hétvége két napján több helyszínen – a művelődési ház udvarán felállított színpad, református templom, a község utcái – megrendezett programokon szórakozhatott a falunapi rendezvényeken.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Szombaton a már megszokott szekeres, lovas felvonulás keretében hívogatták a közönséget, majd a szabadtéri színpadon a helyi iskolások tánccsoportja, a Let's Dance lépett fel. Este a Lotus és az Insect együttes koncertezett, a hangulatba hozva a fiatalságot az ezt követő szabadtéri diszkóhoz.
Vasárnap az ökumenikus istentisztelet nyitotta meg a programok sorát, mely, mint az eddigi években is, egy kicsit hosszúra sikeredett. Ezt követően a polgármester jutalmazta és köszöntötte az aranylakodalmasokat – három házaspárt – majd díszpolgárokat avattak. Tamás Balázs néhai matematikatanár post mortem elismerést kapott, Székely Lajos, a helyi egyházközség korábbi református lelkésze pedig személyesen vette át az oklevelet Beke László polgármestertől. Az ünnepséget a magyar himnusz zárta.
Az események a világháborús emlékműnél folytatódtak, ahol elhelyezték a tisztelet és megemlékezés koszorúit. Itt hangzottak volna el a meghívott vendégek ünnepi beszédei, de megyei szintről senki sem tett eleget a meghívásnak. „Szerencsére Barcui Barna és Végső Mihály polgármester barátaim megtiszteltek jelenlétükkel, így nem maradtunk vendég nélkül” – nyilatkozta Beke László kissé csalódottan. A szervezők az idén is igényes és bőséges ebéddel várták a vendégeket, mely után egy új programmal lepték meg a közönséget. A debreceni Motoros Show tagjai adták elő igen sok akrobatikus elemmel kombinált bemutatójukat a községháza utcájában. Népes nézősereg figyelte őket valamennyi korosztályból, végül a bátrabbak fel is ülhettek a két motoros akrobata mögé.

Szőke Ferenc