Tárkány mellett táboroztak a cserkészek

A közelmúltban tartotta meg a Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) immár hagyományossá vált éves sátortáborát.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Köröstárkány melletti négynapos együttlétre több mint kétszáz cserkész érkezett a megye különböző településeiről. Borsi Lóránt, a szövetség megyei elnöke köszöntötte a fiatalokat, majd ismertette a programot, a tábori szabályokat. Helyettese, Horváth Béla, aki egyben Szalacs község polgármestere is, a cserkészetikett maradéktalan betartására figyelmeztetett.
A nyitónap délutánja ismerkedéssel, közös ügyességi játékokkal telt el, este a tábortűz mellett nótáztak az ifjak. Ottlétük során őrsbe szerveződve begyalogoltak Köröstárkányba, ahol a világháborús emlékműnél rótták le tiszteletüket, részt vettek az 1919 nagyszombatján legyilkolt magyarokra emlékező ünnepségen. Itt a helyi cserkészvezető, Egyed Csaba mellett Szakács Zoltán helyi lelkipásztor is fogadta őket. A tábort felkeresték a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület tagjai is, akik nemcsak bemutatták őseink ruházatát, fegyverzetét, hanem a cserkészek is magukra ölthették a honfoglalók viseletét, szemrevételezték a harci eszközöket.
A változatos programba sportvetélkedők is belefértek. A rögtönzött focibajnokságot az Érsemjén-Margitta összevont csapat nyerte meg. A táborzáróra több cserésznek a szülei is megérkeztek; Molnár József szentjobbi polgármester és felesége ajándékokat is hozott. A zárónapon Borsi Lóránt kiértékelőt tartott, elmondta, hogy a tábor célja elsődlegesen a cserkész életmód népszerűsítése volt, a becsületre nevelés, az önzetlen segítségnyújtás örömének megtapasztaltatása.

Érmelléki Elek