László Zoltáné lett a Bodola-díj

Másodszor ítélték oda az RMDSZ Bihar megyei szervezete által alapított Bodola Gyula-díjat, amellyel a megye legtehetségesebb ifi korosztályú magyar labdarúgóját tüntetik ki.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az idén a megyei első osztályban szereplő Hegyközpályi Kinder csatára, László Zoltán kapta meg az elismerést.
A díjátadó ünnepséget múlt szombaton, a Hegyközpályi Kinder–Biharszentandrási Crișul negyedik ligás bajnoki mérkőzés megkezdése előtt tartották meg Botházy Nándor, a sportért felelős RMDSZ-es megyei ügyvezető alelnök jelenlétében. Az elismerést Jenei Imre BEK-győztes és érdemes edző, valamint Kiss Sándor megyei RMDSZ-elnök adta át. A pályi stadion fedett lelátóján több mint háromszáz néző tapsolta meg László Zoltánt, aki ugyanazon a poszton játszik, mint a díj névadója, a Nagyváradi Atlétikai Club és a román válogatott legendás csatára, Bodola Gyula.
A kitüntetett focista 1993. június 24-én született Nagyváradon, nyolc évesen az ottani Juventus gyermekcsapatában kezdett futballozni, majd játszott a szintén váradi Dinamo és a Frontiera FC junior csapatában. 17 évesen került a Hegyközpályi Bioland utánpótlás együtteséhez, egy évvel később pedig már a helybéli KSK mezét öltötte magára. A pályi fociklub és a nagyváradi Kinder Junior FC egyesülése után a megyei ifibajnokság egyik legjobb és legeredményesebb játékosa volt az elmúlt idényben. Ha készült volna hivatalos statisztika, bizonyosan ő kapta volna meg az utánpótlás bajnokság gólkirályi címét, hiszen volt olyan meccs, amelyen ötször is betalált az ellenfél kapujába. A Hegyközpályi Kinderrel bajnok lett a juniorok között. A Kinder az országos bajnokságban bronzérmet szerzett Călin Capotă edző és Muzsnay Zsolt technikai igazgató vezetésével.
A díjra jelölték Tóth Sándort, a Borsi Viitorul 17 éves futballistáját is, aki a 2011–2012-es idényben meghatározó játékosa volt a határ menti együttes junior csapatának. Tavaly a Bihari Földvár játékosa, Heghedüs Zsolt kapta meg a díjat.
Hajdu Attila