Templomi tanévnyitó Nagyszalontán

Szombat délelőtt a református templomban tartotta az ünnepélyes tanévnyitóját a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum. Részt vettek az iskola vezetői, az önkormányzat részéről Illyés Lajos alpolgármester, Kéry Hajnal megyei főtanfelügyelő-helyettes és természetesen a diákok hozzátartozóikkal.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Mikló Ferenc esperes köszöntötte a gyerekeket, a pedagógusokat és a szülőket, majd a János írása szerint való szent evangélium 17. részének 3. versét olvasta fel a gyülekezetnek. Az esperes az élet egyik legnagyobb örömének nevezte a tanulást, ezért is fontos, hogy általa az ismeretek és az Isten ismerete felé utazzanak a diákok ebben az új tanévben. Lőrincz Ottó kanonok imára buzdította a gyülekezetet, majd a magyar iskola két diáklánya, Kenéz Anna és Nagy Xénia ajándékozták meg szavalataikkal az egybegyűlteket.
Az irodalmi percek után Mészár Julianna, a tanintézet igazgatója osztotta meg ünnepi gondolatait a hallgatósággal. Azt is elmondta, hogy az új tanévben 1110 diák 51 osztályban /tanul majd az Arany János Elméleti Líceumban, melynek könyvtára az utóbbi időben sok szép kötettel gazdagodott. Az igazgatónő után Kéry Hajnal, majd Illyés Lajos kívánt jó munkát, erőt, egészséget minden pedagógusnak és diáknak az új tanévre. Záró momentumként az iskola három tanulója, Krilek Ivett, Kenéz Anna és Nagy Xénia Abigél egy hangszeres-dalos összeállítást adott elő, majd a Himnusz közös eléneklése zárta az ünnepi alkalmat.
Balázs Anita