Negyedszer is országos bajnok

Miután megnyerte a nemzeti bajnokság utolsó, döntő fordulóját, RÁKÓCZI GERGŐ megőrizte bajnoki címét a kettesfogathajtó mezőnyben. A döntőt szeptember 14–16. között szervezték meg már hagyományosan Marosvásárhelyen.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az érköbölkúti versenyző, aki az idéntől a MAKS Sportklub színeiben saját lovaival versenyez, itt is bizonyította tehetségét és rátermettségét. Az előző két futamot (a cséffait és a bethlenit) is ő nyerte. Marosvásárhelyen a díjhajtás versenyszámában a második helyen végzett, a tavalyi bajnok Bajkó Tibor nem egészen másfél ponttal előzte meg. (A tavalyi évadban Rákóczi a külföldi versenyei miatt nem tudott részt venni a román bajnokságban.). A második napon maratonhajtásban Rákóczi fölényes győzelmet aratott, amivel átvette a vezetést összetettben, és ezt a harmadik napon is megőrizte.
A Bihar megyei versenyzők is jó eredménnyel zárták az évadot. Babó Kálmán, aki az érköbölkúti bejegyzésű Tulipán Sportegyesület színeiben állt rajthoz, akadályhajtásban az első helyen végzett, a mezőnyben ő volt az egyetlen, aki alapidőn belül, hibapont nélkül hajtott. A vásárhelyi versenyen így a negyedik helyen végzett Rákóczi, Bajkó és Kádár Barna, a román válogatott tagjai mögött. A szintén Bihar megyei Imre Zoltán a hatodik lett. Csapatban szintén a MAKS Sportklub szerezte meg az országos bajnoki címet.
Ezzel hivatalosan lezárult az idei fogathajtó idény, ami korántsem a pihenést jelenti, hiszen a fogathajtók hamarosan megkezdik a felkészülést a jövő évadra. Jövőre ugyanis kettesfogathajtó világbajnokságot rendeznek a szlovákiai Topolcsányban.

Raţiu Rozália