Rapidsakk és kerékpárverseny

Margittán a városnapok alkalmából a helybeli Partyum Sportklub és a Polgármesteri Hivatal megrendezte a II. Rapidsakk Kupát.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az egyéni versenyen felnőtt és gyerek kategóriában egyaránt indultak versenyzők. A gyermekek részére kiírt verseny egyben a Román Sakkszövetég által meghirdetett Sakk Napja rendezvénysorozat része volt.
A versenynek a Gabriel étterem adott otthont, és a jelentkezők megtöltötték a helyiséget. A szellemi sport népszerűségét bizonyítja, hogy túlnőtte a város, a megye, sőt az ország határait is. Margitta és a környező települések játékosain kívül nagyváradi, szatmárnémeti, kolozsvári, bukaresti és határon túli versenyzők is (összesen 43 sakkozó) versenybe szálltak. A megmérettetés 9 fordulós svájci rendszerben zajlott, 2 x 15 perces időbeosztással. A bíró a nagy tapasztalattal rendelkező Dombi Marius Rudolf volt. Az ünnepélyes eredményhirdetést megtisztelték jelenlétükkel Horváth Sándor és Durnea Cosmin helyi tanácsosok. A végig izgalmas és esetenként igen szoros verseny győztesei érmet, kupát és pénzjutalmat kaptak. Utóbbit a benevezési díjakból fedezték. A főszervező Partyum edzője Jakab Zsolt volt.

Eredmények
Gyermekek: 8 éves lányok: I. Héjja Írisz (Szatmárnémeti); 8 éves fiúk: I. Sarkadi Nándor (Margittai Partyum), II. Dragoş Lazan (Kolozsvár), III. Cezar Miron (Szatmárnémeti); 10 éves lányok: I. Diana Zaharia (Partyum); 10 éves fiúk: I. Péli Zsombor (Székelyhíd), II. Sebastian Şerfezeu (Székelyhíd), III–V. Pintér Máté (Partyum), Szebeni Bálint (Partyum), Pintér Roland – egyaránt 5 ponttal; 12 éves lányok: I. Cserr Ivett (Székelyhíd); 12 éves fiúk: I. George Chira (Partyum, 100%-os teljesítménnyel), II. Illyés Tamás (Partyum), III. Braun Dávid (Székelyhíd).
Felnőttek: I. Erdei Lajos (Nagyrábé), II. Dan Ambru (Kolozsvár), III. Nemes Péter (Nagyrábé).
Különdíjak: a legjobb 55 év feletti versenyző: Veres János (Partyum); a legjobb női versenyző: Andra Cîmpean (Máramarossziget); U12: I. Jakab Kincső, II. Csengeri Dávid (mindketten Partyum); U16: I. Jakab Benjámin (Partyum), II. Cserr István (Székelyhíd), III. Dombi Mátyás (Partyum).

Fiúk, lányok kerekeztek
Ugyancsak a városnapok alkalmából rendezte meg a Ciclism Marghita Sportklub az önkormányzat, valamint a kerékpáros kellékeket és ruhákat gyártó Bellotto cég támogatásával ez egyéni kerékpárversenyt. A központi park körül kijelölt 3 km-es pályán a rajt- és célvonal a városháza előtt volt. Az indulókat négy csoportra osztották: a lányokat külön, továbbá a 16 év alatti, a 16–23 év közötti, illetve a 23 év feletti fiúk alkották a mezőnyt. A verseny igen sok nézőt vonzott, és szoros volt a befutó. A 16 év alatti fiúk közül Dominic Farcaş volt a leggyorsabb, megelőzve Bogdan Ducát és Ecsedi Dávidot; a 16 és 23 év közöttiek versenyét Nagy Mátyás nyerte Schmidt Roland és Horváth Roland előtt; a 23 év felettiek között I. Barta Tibor, II. Varadi Ioan, III. Claudiu Sandor. A lányok között Ecsedi Flóra nyert, második lett Floruncuş Erika, a harmadik Monti Ermida.

Szőke Ferenc