Begyűjtik a koldulókat

Új, koldulás elleni projektjéhez a Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) felhasználja azt a 3 lakókonténert és 2 mosdóhelyiséget, melyek eddig a Gutenberg utcai hajléktalanszállón teljesítettek szolgálatot.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Nagyvárad Helyi Tanácsa április 28-án jóváhagyta az ASCO azon kérelmét, hogy a Gutenberg utcai szálló udvarán álló, téli hidegben és fagyban ideiglenes melegedőként funkcionáló 3 lakókonténer és 2 mosdóhelyiség felügyeletét rájuk bízza.

A Nova Vitae éjszakai szállót 2008-ban a Megyei Tanács rendelete alapján egészítették ki ezekkel a melegedőkkel, melyet az Ingatlanfelügyelet tart fenn. Télben, fagyban ide voltak elszállásolva azok, akiket helyszűke miatt nem tudtak fogadni a szállón. Ezeket a konténereket bárki igénybe vehette, akár több napot is eltölthetett benne mindenféle igazolás, orvosi papír nélkül.

Most az ASCO arra szeretné felhasználni őket, hogy ide gyűjtse be, igazoltassa és innen hazaküldje a Nagyváradon koldulókat. Az új projektben nagy szolgálatot tesznek az ideiglenes melegedők, melyek ágyakkal is fel vannak szerelve.