Az időseket ünnepelték

A papfalvai Szociális-egészségügyi Központban dr. KÉKEDI JUDIT osztályvezető orvosa és PETŐ CSILLA parlamenti képviselő a tavalyi sikeren felbuzdulva idén is megrendezte a létesítmény lakóinak köszöntését az idősek világnapja alkalmából.

A központ 2003-ban nyitotta meg kapuit 50 ággyal, azóta folyamatosan fejlesztik, szépítik, bővítik, és bizton állítható, hogy minden tekintetben megfelel a kor követelményeinek. Kívül-belül felújították, hőszigetelték, új szárnnyal bővítették az épületet, mely magába foglalja a földszinten a konyhát és az ebédlőt, az emeleten pedig a konferenciatermet, az irodákat és a vendégszobákat. Telket vásároltak a terjeszkedéshez, hogy az idősek az épületen kívül is kellemes környezetet találjanak. A bennlakókat két orvos, 8 asszisztens és 12 ápoló látja el.
Rehabilitációs központként is működnek. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy az otthonban lakó szépkorúak életét szebbé, tartalmasabbá tegyék, ezért szórakoztatásukról, közös programokról is gondoskodnak. A mostani ünnepsége jelen volt Dorin Curteanu polgármester, az ortodox tisztelendő, Berki Mária és Györke Ilona nyugalmazott pedagógusok, valamint Pavel Fechete nyugalmazott titkár. Mivel a lakók vegyes anyanyelvűek, az előadások magyar, román, szlovák nyelvűek voltak. A helyi iskolások és a margittai magyar iskola diákjai, a Gyöngyvetők néptáncosai, Beke Kincső és a Puskás Duó – apuka és leánya – léptek fel. Fotókiállítás is nyílt: Pósán Lajos fotóművész és Katona Levente Lélektükrök II. címmel válogatta a tárlat anyagát a bennlakókról készült portréikból. Pető Csilla ajándékokat is hozott az otthon lakóinak.

Szőke Ferenc

Fotó: Pósán Lajos