Felavatták a felújított kórházat

Cseke Attila egészségügyi miniszter jelenlétében, április 29-én pénteken felavatták a teljes egészében felújított nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Municípiumi Kórházat, a volt Gyermekkórházat.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A munkálatokat az elmúlt 6 évben összesen több mint 30 milló lejjel támogatta az Egészségügyi Minisztérium, a legjelentősebb összegeket – 19 millió lejt – idén és tavaly kapta a kórház. Ebben az időszakban sikerült felújítani az épület felét, korszerűsíteni a kórtermeket, kicserélni az elektromos hálózatot, korszerű diagnosztikai felszereléseket vásárolni.

Cseke Attila miniszter elmondta, Nagyváradot és Bihar megyét országszerte példaként fogja említeni, még akkor is, ha egyesek azzal vádolják, többet juttatott a Partiumba, mint máshová. „A befektetések után, gyakorlatilag most újjászületett, újra megnyithattuk a városi kórházat, ehhez pénzre is szükség volt, meg a helybeliek, az önkormányzat és a munkálatok elvégzőinek hozzáállásához. Bebizonyítottuk, hogy lehetséges még a politikai békekötés is, ha erre van szükség az egészségügy fellendítéséhez. A vádakról pedig csak annyit mondanék: ez az igazság és az igazságosság pillanata, amely bizonyítja, hogy az ígéreteket be lehet tartani, és hogy a határmente, Bihar megye korábban is, eddig is több figyelmet érdemelt volna. Nem igaz, hogy a rendszer padlón van és nincs mit tenni érte! Mindenkinek akad tennivaló, aki dolgozni akar az egészségügyért, hiszen valaminek maradnia kell utánunk” – fogalmazott Cseke Attila, emlékeztetve, hogy a Nagyváradi Megyei Sürgősségi Kórház teljes felújításával is végeznek az ősz folyamán.

A megyei kórházban a tárcavezető felavatta az idegsebészetnek, szemészetnek, szájsebészetnek és orr-fül-gégészetnek otthont adó, 6. emeletet.