„Szép volt, lányok, fiúk!”

Autogramvadászoknak kiváló alkalom kínálkozott a hétvégén arra, hogy olimpiai bajnok és világklasszis magyar játékosok kézjegyével bővítsék sportrelikviáikat.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A hétvégi váradi sporttúra már pénteken elkezdődött a sportcsarnokban, ahol a Kárpát Kupa négy résztvevője, a román A és B, valamint az ukrán és a magyar női kézilabda-válogatott lépett pályára. A várakozásoknak megfelelően a torna döntőjének beillő román–magyar meccsen telt ház volt, s a kétezer néző közel egynegyede az anyaországi csapatnak szurkolt (a megye több településéről, de a határon túlról is szép számmal érkeztek a drukkerek), ám igazán csak egy alig harmincfős, „Nagyvárad” feliratú nemzeti színű lobogókkal felszerelkezett „B-közép” hallatta a hangját. A „Ria-ria, Hungária!” skandálás az ellentábor füttykoncertjét váltotta ki, ám még a román drukkerek is vastapssal köszöntötték a magyar csapat kiválóságát, a 2005-ben a világ legjobb kézilabdázójának választott Görbicz Anitát, aki a váradi torna gólkirálya lett. A Kárpát Kupa Romániában maradt, miután az alakulóban lévő Tadici-csapat hat góllal legyőzte a több alapemberét nélkülöző magyar válogatottat.
Szombaton az uszodában az olimpiai bajnokokat soraiban tudó szegedi férfi pólósok esélyt sem adtak a hatszoros bajnok Nagyváradi VSK csapatának, amelynél öt góllal (14–9) bizonyultak jobbnak. A vereséget a látvány kárpótolta, hiszen az olimpia bajnok Molnár Tamás és Szívós Márton is szépségdíjas góllal örvendeztette meg a nézőket. Az élmény mellett az olimpia bajnok magyar játékosok aláírásával is gazdagodtak a váradi sportkedvelők.

Hajdu Attila