Őszi kalákák megyeszerte

Folytatódott a tavasszal elkezdett önkéntes településszépítő mozgalom. Az elmúlt hetekben is több Bihar megyei településen fogtak össze a helybeliek, hogy rendezzék, szépítsék környezetüket.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Szeptember utolsó szombatján Biharon község lakóinak egy része is csatlakozott a Tulipán Kaláka mozgalomhoz. Területet rendeztek, majd parkosítottak az önkéntesek Barczag Katalin helyi programfelelős irányításával, valamint a helyi önkormányzat és RMDSZ-szervezet támogatásával. Az akcióban részt vett Nagy Gizella polgármester és Szilágyi Zoltán alpolgármester is. Akárcsak máshol, Borsi Lóránt megyei főszervező itt is minden szorgoskodónak névre szóló emléklappal honorálta a felvállalt, majd véghez is vitt munkát.
Berettyószéplakon is kalákát alkottak a zömében gyerekekből, fiatalokból álló önkéntesek. Bagosi Barna alpolgármester, valamint helyi pedagógusok irányításával őszi nagytakarításba fogtak a település utcáin. Hogy mennyire hasznos volt az akció, azt a legvégén összegyűlt több zsáknyi szemét bizonyította. Borsi Lóránt, a Tulipán Kaláka Egyesület elnöke gratulált a mintegy negyvenfős csoportnak a kezdeményezéshez. A rendezvény zárásaként üdítőt kaptak a jelenlévők.
Parkot rendeztek és játszóteret építettek Szentjobbon a Tulipán Kaláka mozgalom keretében. Ötvenen gyűltek össze szeptember 29-én a Sváb utcai parknál Molnár József polgármester szervezésében, és a tavaszihoz hasonló lendülettel meg örömmel folytatták a község szépítését. Az akciót a helyi önkormányzat és az RMDSZ is támogatta. A munkában megéhezett, megszomjazott csapatot frissen készült, illatos túrós bukta és üdítő fogadta. Az itt is jelen lévő Borsi Lóránt megyei programfelelős köszöntőjében abbéli reményének adott hangot, hogy amely településnek láthatóan szüksége van újabb játszótérre, annak nemcsak jövőképe, hanem valós jövője is van.
Hegyközkovácsi sem maradt ki a Tulipán Kaláka önkéntes mozgalomból. A húszfős csapat parlagfűirtásra vállalkozott a település területén. Ez az akció is újabb bizonyítéka volt annak, hogy miként lehet saját erőből szebbé varázsolni környezetünket. Elismerésül a jelenlévők itt is, mint ahogy más helyszíneken, emléklapokat vehettek át.