Megújul a szalontai vám tetőszerkezete

A nagyszalontai közúti határátkelőhely megépítésnek időpontjában igen impozánsan nézett ki. Nem mondhatjuk el ezt ma már az épületről, hiszen 15 év elteltével tudjuk, hogy túlméretezték.

Az eltelt esztendők során a létesítmény állaga nagyon leromlott. A szalontai vám a névjegykártyája is Romániának, ezért sem mindegy, milyen látvány fogadja az országba érkezőket. Ez az „ajánlólevél” semmit sem szépült az elmúlt évek alatt, az illetékes szervek nem költöttek rá semmit.
A határátkelőt legjobban elcsúfító, a nemtörődömség, a gondatlanság érzését sugárzó része a létesítmény vámudvarául szolgáló térség tetőszerkezet volt. Hosszú évek óta pergett róla a rozsda, koszos, piszkos elhanyagolt volt. De erről már múlt időben beszélhetünk, mert a polgármesteri hivatal segítségére sietett a vámigazgatóságnak. Bár nem a városháza feladata, hiszen a vám külön országos intézményhez tartozik, de az elöljáróság és vámügyi szervek jó együttműködése és a régió iránt érzett felelősség cselekvésre sarkalta az önkormányzatot. Sikerült meggyőzni egy vállalkozót, hogy támogassa a tetőszerkezet felújítását, hogy egy szebb összképpel várjuk az országunkba látogatókat. Fotónk a felújítás egyik mozzanatát örökíti meg.

Balázs Anita