Takarítottak, télre készültek

Az elmúlt hétvégeken is folytatódott a tavasszal elindított megyei önkéntes mozgalom, a Tulipán Kaláka.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Anton temetőt takarítottak a Tulipán Kaláka résztvevői. Múlt szombaton Pribék Attila helyi RMDSZ-elnök irányításával egy tízfős csoport vállalta fel a sírkert rendbetételét. A jelenlévőknek Borsi Lóránt megyei főszervező gratulált, aki e felvállalt munka magasztosságát dicsérte, hiszen őseink, elhunyt szeretteink sírjainak gondozása keresztény hitünket is bizonyítja.
Tenkén is a református temető takarítását kezdték el a nemzeti gyásznap délelőttjén a helyi önkéntesek Szabó Ferenc helyi RMDSZ-elnök szervezésében. A munkából Berke Sándor tiszteletes is példamutatóan kivette a részét. A mozgalom kezdeményezője és megyei programfelelőse köszöntötte a munkálkodókat, majd átadta a résztvevőknek az alkalomra készült, névre szóló emléklapokat. Az akció közös uzsonnával végződött.
Érszőllősön október 12-én az önkormányzat az iskolával közösen szervezte meg a kalákát. Parkot rendeztek, illetve szemetet gyűjtöttek a település területén. Beke László polgármester a munka után köszönetképpen bőségesen terített asztallal fogadta az önkénteseket.
Ottományban is összegyűltek az önkéntesek, hogy kalákát alkotva dolgozzanak a helyi közösségért. A Tulipán Kaláka történetében eddig egyedi kezdeményezésként a helyi iskola téli tűzifáját vágták fel, majd hordták be a fásszínbe. A felnőttek mellet a gyerekek is segítettek a fahordásban. Horváth Béla polgármester és Vida Attila alpolgármester is kivette részét a munkából. A munka megszervezéséről, illetve az uzsonna és frissítő italok előkészítéséről Kiss Edit helyi RMDSZ-elnök gondoskodott. Az egyedi kezdeményezést Borsi Lóránt is üdvözölte, gratuláva a csapatmunkához.