Együtt mozgott Feketebátor iskoláinak diáksága

Az európai Mobilitás Hete rendezvénysorozat a vidéki települések lakóit is lendületbe hozta, és a Fekete-Körös mentén is az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára, az egészséges életmódra, illetve arra, hogy kerékpározni jó.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Október 3-án a rendőrség kísérete és felügyelete mellett a feketetóti iskolások és tanáraik elkerekeztek Feketebátorig. Ott csatlakoztak hozzájuk a helyi iskolások, és együtt tekerték a bringát egészen Árpádig. Néhány perces pihenőt követően az árpádi V.–VIII. osztályosokkal kiegészült csoport Bátorig kísérte vissza a helyieket.
Olyan jól érezte magát tanár és diák egyaránt, hogy 10-én a bátori központi iskolában találkozott Árpad, Tót, Talpas és természetesen Bátor fiú és lány focicsapata, hogy összemérjék ügyességüket e sportjátékban. A győztes fiúcsapattal (Bátor) a tanárok csapata is megmérkőzött. Mi, árpádiak, nem búsultunk, hogy az utolsó helyen végeztünk, hiszen nem a helyezés számított, hanem a mozgás, a szórakozás, amihez a szép őszi napsütés is hozzájárult.

Bunău Irén pedagógus