Tulipános jókedv Erdőgyarakon

Nótaesttel lepte meg a gyaraki magyarokat PETŐ CSILLA parlamenti képviselő és SZÍJJÁRTÓ ZOLTÁN, az RMDSZ képviselő- illetve szenátorjelöltje.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Vasárnap délutánra katonás rendben sorakoztak az asztalok és lócák az erdőgyaraki kultúrházban. A kályhában duruzsolt a tűz, s a szervezők azt lesték, jön-e már a közönség. A függöny mögött Szabó Lajos nótaénekes és társai készülődtek. A kis csapat Magyarországról érkezett a településre, hogy jó hangulattal lelkesítse a helybélieket. Aztán szép sorban gyülekezni kezdett a közönség, zsúfolásig megtöltve a termet. Vendégművészt nagyon régen nem fogadtak Gyarakon, nótázni meg mindenki szeret: boldogan éltek a felkínált lehetőséggel.
A találkozó első perceiben Pető Csilla RMDSZ-es képviselő köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, azért érkezett Erdőgyarakra, hogy szemtől szemben találkozhasson a lakossággal, kötetlen, jó hangulatú esten ismerkedjenek össze, ne csak a plakátokról tudják, hogyan néz ki az az ember, aki a település segítésére, vállalkozna. A képviselő pár szóban vázolta a parlamenti munkát, az elmúlt időszak RMDSZ által kiharcolt eredményeit, a magyar iskolák, kulturális intézmények létrehozását, a tanügyi törvény eredményeit, melyek a régió magyarsága számára létfontosságúak. Arról is érdeklődött, miben tudna segíteni a gyarakiaknak, amennyiben képviselőjüknek választják.
Erdőgyarakon jelenleg magyar alpolgármester, Rostás István intézi az ügyeket, és egy RMDSZ-es tanácsos is van a helyi képviselőtestületben Molnár Ilona személyében. Ők ismerik a település gondjait, és ha lesz képviselete a falunak a fővárosban, akkor a megoldás is garantáltabb lesz. Az elöljárók nemrég kalákát hirdettek, együtt, vállvetve dolgozott a gyaraki magyarság, majd emléklapot kaptak a mozgalom jelszavával: A munka nemesít, a kaláka egyesít. „Ehhez tegyük hozzá december 9-én: a tulipán egyesít, és szavazzanak az RMDSZ jelöltjeire!” – zárta mondandóját Pető Csilla.
A képviselő asszony üdvözlő szavai után Szabó Lajos vette át a szót, azonnal nótára hangolva a közönséget. A jól ismert dallamokat együtt énekelte az egész terem, közben falatoztak az otthonról hozott süteményből, így a vasárnap este igazi, jó hangulatú mulatsággá nemesedett.
A nótaestek örömét a mezőbajiak november 17-én, az árpádiak december 5-én tapasztalhatják meg, a két említett hétvégén hozzájuk érkezik Szabó Lajos nótaénekes.