Cseke Attila Élesden

Cseke Attila egészségügyi miniszter felavatta az élesdi kórház felújított részlegeit. A beruházást minisztériumi és önkormányzati pénzből végezték el.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Tavaly szeptemberi látogatása idején, mikor az új kórházépületet avatta, Cseke Attila tárcavezető már megtekinthette, hogy a régi épületszárnyban javában folyt a munka, és megígérte, hogy visszajön az avatóünnepségre. Azóta a nőgyógyászat, a sebészet, az intenzív osztály, a műtő, a szülőszoba teljesen megújult. Emellett a folyosók, kórtermek, mind új külsőt kaptak. A villanyhálózatot kicserélték, olyan rendszerrel szerelték fel a kórházat, mely áramkimaradás esetén hét másodpercen belül bekapcsolja a saját villanyellátást, melyet generátor üzemeltet. Ezt be is mutatták egy kísérlet keretén belül Cseke miniszternek.
A régi és az új épületrészeket egy függőfolyosóval kötötték össze, így az egyik épületben levő belgyógyászatról könnyen és gyorsan át lehet szállítani a betegeket a másik épületben lévő műtőbe.
Felújították a városi tüdőszanatórium épületét is. Itt minden kórterem kapott külön mosdót, WC-t, míg a közös tusoló szintén felújítva áll rendelkezésére a pácienseknek. A minisztert az élesdiek a kórház belső udvarán fogadták, jelen volt Zeno Tipter polgármester, Létai Zoltán alpolgármester, Cornel Popa szenátor, Ioan Todoca kórházigazgató és Roman Mentz, a Holcim cementgyár Svájcból érkezett igazgatója. A gyár felszerelésekkel szponzorizálta a kórházat. Cseke Attila az avatószalag átvágása előtt hangsúlyozta, Élesd mintapélda az országban, hiszen arra költik a pénzt, amire kapják, ezért szemmel láthatóan javul a helyzet.