Három magyar csapat megyei őszi bajnok lett

Véget ért a Bihar megyében megszervezett első és másodosztályú labdarúgó-bajnokság őszi idénye. A hajrá igencsak parázsra sikerült, hiszen a 13. fordulóban több játékvezetőnek is meggyűlt a baja a futballistákkal, illetve a szurkolókkal.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A megyei első osztályban a Hegyközpályi Kinder zárt a tabella élén 35 ponttal, hárommal megelőzve az újonc harangmezőieket, öttel pedig a bajnokesélyes biharszentandrásiakat. A pályiak sikere Muzsnay Zsolt edző szaktudásának, a csapategyességnek, a klubelnök Papp György hozzáértő munkájának, valamint a támogatók segítségének, köztük a helyi önkormányzat és Kiss Sándor vállalkozónak köszönhető. Az idény elején kevesen mertek volna fogadni rá, hogy a pályiak zárnak az első helyen, annál is inkább, mert sok fiatalnak adtak lehetőséget a bizonyításra. A juniorok, akik tavaly nyáron bronzérmet szereztek az országos bajnokságon, beváltották a reményeket, és tapasztaltabb társaikkal ütőképes gárdát alkotva 11 győzelem mellett két döntetlennel és egy vereséggel zárták az odavágót. A csapat erőssége az összeszokott csatárpáros, Kiss Ervin (a megyei első osztály két évvel ezelőtti gólkirálya) és Emil Popa, akik együtt sok gólt lőttek az őszi idényben, de a Bodola Gyula-díjat kiérdemelt László Zoltánra is szép jövő vár.
A megyei másodosztályban a Nagyváradi Partium FC bizonyult a legjobbnak a bajnokság első felében. A zöld-fehér egyetemista csapat 11 győzelemmel és egy vereséggel zárt, három ponttal megelőzve a Felsőlugasi Sportingot, amely veretlen maradt ugyan (az egymás elleni találkozón 2–1-re megverte a váradiakat) de háromszor játszott döntetlent, így őszi teljesítménye csak a második helyre volt elég. Sokáig élen állt az Alsólugasi Bihorul együttese, amely remekül kezdte az idényt, ám a végére három vereség is becsúszott, ennek ellenére dicséretes teljesítmény a harmadik hely.
A második csoportban a Nagyszalontai Olimpia bizonyult a legjobbnak. A hajdúvárosiak 11 fordulón át őrizték veretlenségüket, magabiztosan vezetve a rangsort. Az ötpontos előny végül kettőre „olvadt”, miután a záró fordulóban a szalontaiak vereséget szenvedtek Körösszegen. A második helyen a Nagyváradi Egyetemi FC áll, e két gárda közül kerül majd ki az a csapat, amelyik a következő idényben a megyei első osztályban szerepelhet majd. Az Olimpia tavaly is őszi bajnokként zárt csoportjában, ám a tavaszi idényben nem tudta folytatni a jó szereplést, így elszalasztotta a feljutást lehetőségét.
A harmadik csoportban szintén két együttes verseng az első hely megszerzéséért. A harmadosztályból visszalépett Belényesi Bihorul, egyedüliként a megyei bajnokság csapatai közül, százszázalékos teljesítménnyel zárta az odavágókat. 11 mérkőzésen ugyanannyi győzelmet szerzett a Fekete Körös-parti együttes, amelynek fő riválisa a Nagyváradi Bihar FC második számú csapata, amelyet kizárólag junior korú futballisták alkotnak. A váradiak tíz győzelem mellett egyedül Belényesben kaptak ki, így bizakodva várják a visszavágót.
A bihari labdarúgók három hónapos szünet után térnek vissza ismét a pályára. A visszavágók első fordulóját 2013 márciusában rendezik meg mindkét bajnokságban.

Hajdu Attila