Együtt báloztak Micskén a szülők, gyerekek és tanárok

Második alkalommal rendezte meg a micskei Miskolczy Károly Általános Iskola a szülők bálját. Az együttlét a szórakozáson túl tapasztalatcseréről, generációs távolságok áthidalásáról is szólt. A rendezvény népszerűségét bizonyítja, hogy a résztvevők száma kiemelkedően nőtt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Elsőként az iskola igazgatója, Hodgyai Edit köszöntötte az egybegyűlteket, egy Richard Watchly idézettel emelve ki a tanulás és szorgalom fontosságát: „Aki szorgalomra szoktatja gyermekeit, jobban gondoskodik róluk, mint ha vagyont adna kezükbe”. Az igazgatónő ismertette az iskola tanulói által elért eredményeket. Kiemelte a legjobbakat és az önmagukhoz képest legtöbbet fejlődőket. Utóbbiak, ha tartják a színvonalat, megkapják év végén a Norman-ösztöndíjat. Természetesen felolvasta azoknak az eminenseknek a névsorát is, akik tantárgyversenyeken emelték az iskola rangját, hírnevét. Felsorolta továbbá azokat a versenyeket, melyeknek a Miskolczy Károly Általános Iskola ad otthont: az 1848, te csillag történelmi vetélkedőt, illetve a Csillagszerző Matematikaverseny megyei és országos fordulóját.

Hodgyai Edig köszönetet mondott a szülőknek és az oktatóknak áldozatos munkájukért. Ezt követően a fennállásának 25. évfordulóját nemrég ünneplő Görböc táncegyüttes adta meg a báli alaphangulatot keringővel és marosszéki tánccal. Utóbbival a  2012-es Ki mit tud? vetélkedőn második helyezést értek el. Demeter Krisztina marosszéki és felcsíki dalokat adott elő, hegedűn Erdei Csongor és Kelemen Hunor kísérte. Halas Benjámin verset mondott, majd a kicsik népi gyermekjátékokat mutattak be.

A mulatság keretében adták át a  Legeredményesebb szülő díjat, melyet az idén a Zöld házaspár érdemelt ki. Nem maradt el a szülők táncversenye sem, amit a Bagosi házaspár nyert meg. Egész este lehetett tombolát venni, a fődíj egy torta volt.