Farsangi jelmezverseny Bályokon

A többéves hagyománynak megfelelően Bályokon idén is megszervezték a farsangi jelmezversenyt. A majd két évtized alatt a helyi gyerekek megszerették ezt a versenyt, évről - évre nagyobb számban és ötletesnél - ötletesebb jelmezekkel rukkolnak elő. Majdnem félszáz jelentkező vett részt a versenyen.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A jelentkezőket három csoportba osztották: óvodások, I - III. osztályosok, IV - VI. osztályosok. A zsűrit a helyi iskola tanítói / tanárai alkották és a szervezési feladatokat is ők látták el. A rendezvény támogatói  a Polgármesteri Hivatal, a helyi RMDSZ, valamint a Hansági és Seres család. Annak is hagyománya van, hogy a verseny után a margittai Horváth János Társaság színjátszó csoportja bemutatja farsangi kabaréját. Teltházas előadás volt, jól szórakozott a közönség. Elismerésük jeleként az előadás végén egy tortával kedveskedtek a XX. évadukat ünneplő színjátszóknak. Idén sem maradt el az előadás utáni közös nótaest, ahol a fellépők és a közönség együtt énekelték a szép magyar nótákat.

Díjazott jelmezesek:

Óvodások: I. Daróczi Izabella, II. Nyeste Bianka és Fazekas Dominik, III. Nagy Dániel.

I - III. osztályosok: I. Bede Benjámin, II. Debreczeni Evelin, III. Oros Barbara.

IV - V. osztályosok: I. Nanu Gabriella, II. Fazekas István, III. Máté Dávid.

A fődíjakon kívül igen sok különdíjat osztottak ki, mondhatni, hogy senki nem ment haza üres kézzel. A díjakat Daróczi Mihály alpolgármester adta át.