Bölcsi-börze a Gyermekvárosban

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal szervezésében a tavaszi bölcsi-börze. Az érdeklődő kismamák, újdonsült anyukák június első három napján ismerkedhetnek a váradi felhozatallal a Gyermekvárosban.

Nagyváradi bölcsődék fognak bemutatkozni június 1-3. között, délután 16 órától 20 óráig a Gyermekváros területén. A kezdeményezés eddig sikeres volt, idén úgy tervezik, az állami bölcsik mellett a magánbölcsődéket is bemutatják a szervezők.

A rendezvény célja megismertetni a kedvezményezetteket a nagyváradi korai felvigyázó intézményekkel. Bár ezen bölcsődék kihasználtsága általában 100%-os, előfordulhat, hogy a gyermeknevelési rendszer módosításával még több anyuka szeretne hamarabb visszamenni a munkahelyére, így még nagyobb keresletet biztosítva a hasonló profilú intézmények iránt. Jelenleg 10 állami bölcsőde várja a gyerekeket 4 éves korral bezárólag a falai közé. Ebben az esztendőben 337 szabad helyre keresnek gyerekeket. Koncsek Zita, a Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának (ASCO) vezetője örömmel ismertette, hogy immár 3. kiadásához érkezett a börze, és újdonságként kiemelte: idén a magánbölcsődéket is szeretnék meghívni a bemutatkozóra.