Karcsi kutya Salzburgba ment…

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Melyek voltak az Alapítvány legfőbb tevékenységei az elmúlt hónapok során?

Az egyik legfőbb tevékenységünk az elmúlt másfél év alatt, pontosabban 2010 decemberéig az volt, hogy csaknem 900, egészen pontosan 817 utcakutyát sikerült ivartalanítanunk. Szeretném elmondani, hogy az ivartalanítás továbbra is ingyenes, házhoz megyünk a kutyusért, majd a kezelés után vissza is visszük a gazdinak.

Úgy tudom, több utcakutyának is sikerült szerető gazdit találni az elmúlt évben...

Igen, szerencsére nagyon jól működik az adopció. Június elején megnyílt a szalontai menhely, azóta 68 kutyusnak találtunk odaadó gazdit, szerető otthont. Ezeket a volt utcakutyákat időről időre meglátogatjuk az új otthonukban, s megnézzük, hogy kielégítő körülmények között tartják-e őket a gazdáik. Szerencsére azonban mindeddig csak pozitív példákat láttunk, az örökbefogadó gazdik példásan a gondjukat viselik a kutyusoknak.

Jelenleg is vannak örökbe fogadható kutyusok a menhelyen?

Igen, pillanatnyilag 17 kutya vár odaadó, felelősségteljes gazdára, de ez a szám állandóan változik, rendszerint nő, hiszen mindig újabb és újabb kutyák kerülnek befogásra. 

Mik a feltételei az örökbefogadásnak?

Az örökbefogadás feltételei, hogy az örökbefogadó egy kutyaházat kell biztosítson a kutyusnak, emellett kötelező a szabad mozgástér kialakítása, rendszeres táplálás, probléma esetén orvosi felügyelet. Az örökbefogadás egyébként ingyenes, az örökbefogadó személyi igazolvánnyal kell jelentkezzen a menhelyen, illetve ezzel kapcsolatban is szívesen nyújtok további felvilágosítást telefonon.

Melyik volt az utóbbi időszak legemlékezetesebb örökbeadása?

Az SOS Dogs Alapítványnak van egy kiváló külföldi segítője Denis O’Neil, aki egy Salzburghoz közeli település lakója. Denis egy magánmenhely tulajdonosa, így abban segíti az Alapítványunk munkáját, hogy örökbe fogadható kutyusoknak keres szerető gazdit Ausztriában. A szalontai menhely megnyitása óta Denis 45 helyi kutyának talált örökbefogadó gazdát Ausztriában. Az egyik ilyen emlékezetes sikertörténet volt például annak a kutyának az esete is, akit a sarkadi úti gyermekotthon közeléből vittünk a menhelyre. A Karcsi névre hallgató kutyus első látásra a szívéhez nőtt Denisnek, aki legutóbb szeptemberben látogatott el a szalontai menhelyre. Az első találkozás során olyannyira összebarátkozott Denis és Karcsi kutyus, hogy Denis a távozásakor rögtön magával is vitte az ebet több társával együtt. Karcsi kutyus az ausztriai magánmenhelyre került, ahol csupán néhány napot töltött, ugyanis a kutya nyugodt, barátságos természete azonnal megtetszett egy salzburgi házaspárnak, akik Karcsit és egy másik szalontai kutyust is magukhoz vettek. Ez volt az egyik legemlékezetesebb örökbeadás az utóbbi időben. Hálásak vagyunk Denisnek a segítségért, aki egyébként amellett, hogy örökbefogadó gazdikat keres a szalontai kutyáknak, segíti az Alapítvány iskolaprogramjának a működését is, olyan külföldi szponzoroknak kéri a támogatását, akiknek köszönhetően új iskolai felszereléseket és iskola táskákat a szalontai gyerekeknek.

Mit takar az iskolaprogram kifejezés?

Ellátogatok az óvodákba, iskolákba és a felelős kutyatartásról beszélek a gyerekeknek. Az ilyen órákat nagyon szeretik a lurkók, hiszen interaktív módon, játékosan sajátíthatják el a felelős kutyatartás legfontosabb tudnivalóit. Az órák végén rendszeresen megjutalmazom valamilyen ajándékkal a legaktívabb gyerekeket, így a Denis jóvoltából érkező tanfelszereléseket és táskákat a negyedik osztályos diákok közt osztottam szét.