Nyíló Akác – huszonegyedszer

Május 16–19. között rendezik meg az idén Érmihályfalván a Nyíló Akác fesztivált. NYAKÓ JÓZSEF polgármester nyilatkozott lapunknak az újdonságokról, és közöljük a programot is.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Nyíló Akác rendezvénysorozat elindítója és az első kilenc fesztivál főszervezője volt Nyakó József. Úgy véli, a mostani Nyíló Akác mögé az előző évekhez képest jobban felzárkózott a közösség, a vállalkozói szféra anyagi támogatóként erőteljesebben van jelen. Az idei főszervező Borbély-Simon Csaba, az önkormányzat kulturális referense, de kollektív munka jellemzi a mostani fesztivált. Igyekeznek elegyíteni a könnyed szórakozást az értékhordozó programokkal, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. A polgármester kiemelte a kínálatból az autentikus népzenét játszó debreceni Bakator együttes fellépését, ők szombaton a főtéri vigadalomban muzsikálnak. Igyekeznek változtatni a Nyíló Akácnak a kiadványokban, reklámanyagokban megjelenő arculatán is. Protokollcsomagot készítenek, ami a rendezvényen kívül a térség népszerűsítését is szolgálja. Ugyanakkor a Széchenyi téri színpad környékét is rendezettebbé varázsolják – mondta Nyakó József polgármester.

A rendezvény programja

Május 16., csütörtök: 8 órától haszon- és díszállat-seregszemle a Móka-parti színben; 10 órától tavaszi vásár a piacon; 11-től a Gödörben tanácskoznak A vidék jövője a Partiumban címmel.
Május 17., péntek: 10 órától kispályás minifocitorna a Praszler Gyula Stadionban; 11 órától tanácskozás Szociális együttműködés határok nélkül címmel a szociális otthonban; 11.30-tól kézilabdameccsek a városi sportteremben; 13.30-tól Sillye Judit Holdpermet című kötetének bemutatója a Bartók Béla Művelődési Házban; 14 órától ugyanott Kristófi János festőművész kiállításának megnyitója; 16 órakor lesz a rendezvény hivatalos megnyitója a Széchenyi téren; 17 órától Thurzó Zoltán zongoraművész hangversenye helyi és megyei festőművészek közreműködésével a Bartók Béla Művelődési Házban; 18 órakor kezdődik a Nyíló Akác hangja vetélkedő a Széchenyi téren; 19 órakor ugyanott Elena Serb popénekes lép színpadra; 19 órakor kezdődik a kórustalálkozó a kultúrházban; 19.30-tól Mohácsi Brigitta ad könnyűzenei koncertet a főtéren, ezt 20 órától a Playtime rock-koncertje követi, 21 órakor lép színpadra a nap sztárvendége, Tóth Gabi (Magyarország); 22 órakor kezdődik a Gödörben a retróbuli; 22.30-tól pedig a hagyományos Erdei zsibongó diszkójába várják a fiatalokat az akácos erdőbe.
Május 18., szombat: 10 órakor nemzetközi nyugdíjas-találkozó kezdődik a kultúrházban, 12 órakor az aranylakodalmasokat köszöntik; 10.30-tól kerékpáros és görkorcsolya ügyességi verseny lesz a Praszler Gyula Stadionban; 14 órakor indul ugyanitt a lovasparádé, ugyanekkor a városi strandon veterán motorok találkozója lesz; 16 órakor Indul a mese vonat a Bóbita együttes (Magyarország) előadásában gyerekeknek a Széchenyi téren; 17 órakor ugyanott néptáncgála kezdődik Ide lábam, ne oda! címmel, fellép az Újfigurás táncegyüttes (Nyíregyháza); 18 órakor a Máté Imre Városi Könyvtárban nyitják meg az Érmellék Fotóklub kiállítását; ugyanakkor a főtéren az AmazonÁsz ad könnyűzenei koncertet , utána modern tánc; 19.35-kor borverseny kezdődik a Gödör Gastróban; 20 órakor Alex Velea könnyűzenei előadó lép fel a Széchenyi téren; ugyanekkor kezdődik a Móka színjátszó csoport A három sárkány című előadása a Bartók Béla Művelődési Házban; 21 órától egyórás koncertet ad a főtéren a nap sztárvendége, Wolf Kati (Magyarország), 22 órától Érmelléki vigasság kezdődik ugyanott a Bakator népzenei együttessel (Debrecen); és 23 órától nyit az Erdei zsibongó az akácos erdőben.
2013. május 19., vasárnap: 9 órakor kezdődik a Gasztronómiai versenyfutás elnevezésű főzőverseny a városi strandon; 9.30-tól Airsoft fegyverbemutató lesz a piacon; 10 órakor kezdődik a Kezes-lábas családi nap és játszóház a Bartók Béla Művelődési Házban; 13 órakor favágó show lesz a városi strandon; 17 órakor az Aladin Hero Team bemutatóját láthatják a Széchenyi téren; ugyanekkor komolyzenei koncert lesz a római katolikus templomban, fellép Thurzó Zoltán, a Jubilate Deo kórus, Cormos Viktória és Thurzó Sándor József; 17.30-kor a székelyhídi Tini Dance Center produkciója látható a Széchenyi téren; 18 órától ugyanitt megválasztják a Nyíló Akác Szépét; 18.30-tól a kultúrházban Aranyosi Péter és Kun Zsolt humoristák szórakoztatják a közönséget; 20 órától a főtéren a Dreamers, 21 órától Antal Timi koncertezik, 22 órakor lép színpadra a nap sztárvendége, a Magna Cum Laude együttes (Magyarország); végül tűzzsonglőrök bemutatója után 24 órakor tűzijátékkal zárul a rendezvény.

A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják.