Kórusok találkozója Érmihályfalván

A többéves hagyománynak megfelelően az érmihályfalvi Nyíló Akác programsorozat keretében idén is megszervezték a kórusok találkozóját a helyi művelődési házban. A főszervező most is Boros József volt, aki a műsorvezetés feladatát is magára vállalta.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Öt kórust hívtak meg a találkozóra: a margittai Horváth János Társaság Vegyes kórusát, a nyírbélteki Népdalkört (Magyarország), a szalacsi Örökzöld Asszonykórust, a székelyhídi Férfikórust és természetesen az érmihályfalvi Veres László Zsolt Kórust. Ez összességében 100 személyt jelentett. A találkozót mindig egy nótás vacsora koronázza meg, amelyen egyszerre száz torokból szól a szép magyar nóta. Idén a főszervező ötletének köszönhetően színesedett a találkozó egy önálló nótaversennyel. A fellépők által megjelölt személynek egy nótát kellett énekelnie a nagyváradi Kovász zenekar kíséretében minden előzetes próba nélkül.

A zsűri döntése alapján holtverseny alakult ki, a közönség viszont egyértelműen a margittai kórusvezető, Horváth Sándor produkcióját tapsolta meg a legjobban. Mivel első alkalomról volt szó és nem volt próbalehetőség a zenekarral, Boros József minden fellépőnek egyforma díjat adott, hangsúlyozva, hogy a következő alkalommal már szigorúbban fognak zsűrizni. A kórustalálkozót színesítette a helyi citerazenekar fellépése, a vacsorához pedig, és az azt követő nótázáshoz, tánchoz a Kovász zenekar húzta a talpalávalót. A fellépők a tőlük megszokott műsorral léptek fel, kivéve Margittát, mivel a vidám nóták helyett most katonadalokat adtak elő.