Öntapadós pecsét kerül a városházi bizonylatra

Hétfőtől a hamisítást gátló biztonsági elemet fog tartalmazni az adóügyi bizonylat, amit a nagyváradi városháza pénzügyi osztálya fog kiállítani. Az öntapadós pecsét nélküli iratot semmisnek tekintik.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Néhány esetben megkérdőjelezték a hatóságok a megyeszékhelyen kiadott, a helyi adók és illetékek befizetését (vagy tartozás meglétét) igazoló okmány hitelességét, ezért újfajta nyomtatványt vezetnek be június 17-étől, hétfőtől. Ezt Ovidiu Mureşan alpolgármester és a városháza gazdasági osztályát igazgató Eduard Florea jelentette be a sajtónak. A nemrég kinevezett Sorin Iacob igazgatóhelyettes a gyakorlatban be is mutatta, hogy néz majd ki a hiteles igazolás.

Az adatokat tartalmazó papírlapra egy kb. 5 cm átmérőjű, sárgás-arany színű, csillag alakú, öntapadó pecsétet ragasztanak, és dombornyomással rögzítik, körben belenyomják a papírba is a kiadó intézmény román nevét. Az iratot továbbra is egy napon belül kiadják 200 lej ellenében a városházán, a pecsételés nem tart sokáig – tette hozzá Florea. Arra is figyelmeztetett, hogy a nagyváradi ingatlanok és gépjárművek tulajdonosváltásakor mindig kötelező kiváltani ezt az okmányt.