Vágyom, hogy világhírű legyek

A 25 éves Kállay-Saunders András a Megasztár 5-ben tűnt fel és rögtön a lányok kedvence lett. A New Yorkból érkezett magyar srác a Szalontai Napok keretében immár a hajdúvárosban is bemutatkozott, jó hangulatú közönségtalálkozóval és remek koncerttel ajándékozva meg rajongóit. Az énekessel a közönségtalálkozó előtt beszélgettünk.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Megasztár igazi sikert hozott az életedbe, a zenei karriered beindulása mellett a szerelmet is meghozta Tolvai Renáta személyében... Kijelenthetjük, hogy boldog vagy?

Igen, teljes mértékben. Mindig is énekelni szerettem volna és ez a műsor lehetőséget adott arra, hogy megismerjen a közönség, bemutatkozzam Magyarország lakosainak. Az pedig, hogy a Megasztárnak köszönhetően megismerhettem Renit, olyan ajándék amire nem is számítottam.

Miben változtatta meg az életedet a Megasztár? Mit tanultál a verseny alatt?

Teljesen más énekes vagyok, mint amikor elkezdtem a Megasztárt. A műsornak köszönhetően sokkal több önbizalmam van, nem félek a színpadon. Végre sikerült elérnem, hogy leküzdjem a lámpalázat és hát Renit is a műsornak köszönhetem, szóval boldog vagyok!


Ez a hely, ahol otthon vagyok


Éveken át New Yorkban éltél, egyáltalán honnan tudtál a Megasztár indulásáról?

Látogatóban voltam itthon és akkor láttam egy reklámban, hogy lesz ez a műsor. Az Egyesült Államokban korábban már indultam hasonló tehetségkutatón, így gondoltam, itthon is megpróbálom.

Az előbb Magyarországot úgy nevezted, hogy „itthon”. Tényleg úgy érzed, hogy itt vagy otthon?

Igen, úgy gondolom, hogy nekem Magyarország a hazám és ez az a hely ahol igazán otthon vagyok.

Említetted, hogy már indultál hasonló tehetségkutatón. Pontosan milyen műsor volt ez?

New Yorkban vettem részt egy tehetségkutató műsorban, aminek az utolsó fordulójáig el is jutottam, de aztán sajnos kiestem. Nem olyan ismert műsor volt, mint itthon a Megasztár, szóval nem az American Idol vagy az America’s Got Talent volt, az volt a címe, hogy Making the Band.


Beszéd helyett inkább énekelek


Mennyire okoz problémát a számodra a magyar nyelv?

Értek mindent, amikor beszélnek hozzám magyarul, csak amikor nekem kell beszélni, akkor keresem a szavakat. Tanulok magyarul énekelni és már jobban is megy, mint az elején, szerintem eljön majd a nap, amikor nem lesz akcentusom. Amikor énekelek, amúgy is kevésbé lehet hallani az akcentusomat, mint amikor beszélek.

Akkor a közönségtalálkozókon viszonylag könnyen megy a beszélgetés?

Erre a kérdésre nem igazán tudok válaszolni, ugyanis meg kell mondjam, hogy ez az első közönségtalálkozó, amelyen részt veszek. Egy kicsit izgulok is miatta, inkább énekelek tizenötezer ember előtt, mint hogy beszéljek száz előtt.

Szóval ez az első közönségtalálkozód, de gondolom a koncertek közül már a sokadik...

Igen, szerencsére sok felkérésem van, már túl vagyok a századik koncerten, aminek nagyon örülök és remélem, hogy hamarosan a kétszázas számot is átléphetem.

A külföldi előadók közül ki a példaképed?

Nagyon sok van, de akit nagyon szeretek, ő nem annyira ismert, az a neve hogy Justin Nozuka. R’n’B-t és soult énekel, és amikor hallgatom, azt érzem, hogy hasonlít rám egy kicsit, érzelemmel énekel, nagyon átéli a dalokat. Mellette még Usher az egyik kedvencem.

Ha már a kedvenceknél tartunk, mi a kedvenc ételed?

Mondhatni mindenevő vagyok, szeretem a magyaros ételeket, de az amerikai finomságokat is, ha viszont ki kell emelnem valamit, akkor a madártejet például nagyon szeretem.


Tervezzük Renivel a közös dalt


A jövőben az Egyesült Államokban vagy Magyarországon szeretnéd folytatni a karriered?

Itthon szeretném folytatni, de persze a kinti barátságokat mindenképpen ápolni akarom.

Mit gondolsz, mennyire nehéz elhelyezkedni jelenleg a zenei pályán? S te mitől lehetsz új zenei színfolt a könnyűzenei piacon?

Nem könnyű a zeneipar, sokan vannak a piacon, de én úgy gondolom, hogy azoknak az előadóknak akik valamilyen pluszt tudnak adni a közönségnek mindig lesz helyük. Én az R’n’B, a pop és a soul stílust vegyítem egybe. Ezt nem láttam még Magyarországon s ezt szeretném itthon képviselni.

A zenei pályán kívül milyen szakmában tudnád magad elképzelni?

Nem igazán tudom elképzelni, hogy ne énekeljek. Mindig énekesnek készültem, de ezen kívül szívesen lennék mondjuk zenei producer is. Ha az éneklés nem lenne, valószínű, hogy azt csinálnám.

Szerencsére viszont az éneklés nagyon jól megy... Lemez kiadását nem tervezed? Estleg egy duettet Renivel?

De, tervezem a lemezt. Több ajánlatot is kaptam lemezszerződésre, de még nem döntöttem el, hogy melyik kiadóval szerződöm. A duettel kapcsolatban, természetesen nagyon szeretnék Renivel közösen énekelni, tervezzük is a közös dalt.

Ha már szóba került a Reni, akkor hadd kérdezzem meg, mennyire komoly a kapcsolatotok? Eljegyzés vagy összeköltözés szóba került e már köztetek?

Mindketten nagyon komolyan gondoljuk ezt a kapcsolatot és szeretnénk, ha tartós maradna. Összeköltözést egyelőre nem tervezünk, mindketten a saját lakásunkban lakunk, de persze sokszor átmegyünk a másikhoz. Eljegyzésről még nem beszéltünk, de akár még arra is sor kerülhet, hiszen tökéletes az összhang köztünk.

Neked nyilván Tolvai Renáta az ideális nő, de bizonyára sok lány kíváncsi arra, hogy te milyennek képzelsz el egy álomnőt?

Nincs konkrét típusom lányban, nem baj, hogy szőke, barna hajú, kék vagy zöld szemű... ha valami megfog a lányban, akkor azt rögtön tudom, bármi megtetszhet benne! Mondjuk, eddig inkább barna hajú barátnőim voltak, de tényleg nem a külsőségek alapján döntök.

És Reniben mi fogott meg?

Tulajdonképpen minden, nagyon aranyos, szerény, jókat lehet vele beszélgetni, ha együtt vagyunk csak úgy repül az idő, fel sem tűnik, hogy órák telnek el a közelében és a humora is nagyon jó.

Milyen gyakran tudtok találkozni, együtt lenni?

Mindig szakítunk időt arra, hogy együtt legyünk. Bár szerencsére nagyon sok a felkérésünk, nekem is és Reninek is, azért sosem hanyagoljuk el egymást.

Úgy tudom, hogy már jártál Reni szülővárosában, Nagyváradon...

Igen, már volt alkalmam egy kis időt Nagyváradon tölteni, de mivel koncertezni voltunk a bihari megyeszékhelyen, így nem igazán tudtam megismerkedni a várossal, de ezt mindenképpen pótolni szeretném majd.

Végezetül kérlek mesélj egy kicsit a terveidről...

Sok tervem van, szeretnék egy saját lakást, aztán már nagyon várom a közös duettet Renivel és a lemezem megjelenését, a legnagyobb vágyam azonban kétségkívül az, hogy világhírű énekes legyek.