Átállt a frakcióvezető

Ellenzéki szószólóként nyilvánult meg hosszú éveken át a nagyváradi helyi tanácsban DORIN CORCHEŞ, ám a napokban átigazolt a kormányoldalra. A pártváltással tanácsosi mandátumát is elvesztette.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Demokrata–Liberális Párt váradi szervezetének elnöke, a tavalyi helyhatósági és parlamenti választásokon ellenzékbe szorult politikai alakulat váradi tanácsi frakciójának vezetője volt Dorin Corcheş, aki a csütörtöki rendkívüli tanácsülésen napirend előtt kért szót, és bejelentette, hogy megválik választott tisztségétől, mert pártját is elhagyta. A helyhatósági törvény előírja ugyanis, hogy le kell köszönnie annak a polgármesternek vagy önkormányzati képviselőnek, aki más alakulatba megy át, mint amilyennek a színeiben megválasztották.

Az ellenzéki párt megyei elnöke, Gavrilă Ghilea szenátor sajtótájékoztatóján elmondta, Corcheş előre értesítette őket döntéséről, és kizárólag személyes indokokra hivatkozott. Sejtetni engedte, hogy funkciót helyeztek kilátásba neki. Ehhez képest maga a leköszönt tanácsos azzal indokolta a sajtónak csatlakozását a kormányoldalon lévő Konzervatív Párthoz, hogy nem volt maradása egy jövőkép nélküli, megosztott országos vezetőségű politikai alakulatban. Ghilea inkorrektnek minősítette a kettős beszédet, de egyéb rosszat nem mondott hűtlenné vált párttársáról.

A D–LP megyei elnöksége még vizsgálja, ki kerül Corcheş helyére a mindössze 3 fős váradi tanácsi frakciójukban; a listán következő Jenei Imre nyugalmazott futballszakember ugyanis nem biztos, hogy vállalja a megbízatást.