Kaláka Élesden észak-írországi vendégekkel

Július 18-án és 19-én Tulipán Kalákát szervezett az élesdi református egyházközség az RMDSZ-el karöltve. Dénes István tiszteletes és Kajántó Pál az érdekvédelmi szövetség helyi elnöke a református egyház tulajdonában levő Bocskai István kultúrház renoválásának elkezdésére szervezett kalákát az önkéntesekkel. A munkálat a tetőszerkezet teljes lebontásával kezdődött. Folyamatosan érkeztek az önkéntesek, akikhez csatlakoztak az Észak Írországból érkezett vendégek is. Az ír vendégek már ötödik éve élvezik az élesdi egyházközség vendégszeretetét, cserébe pedig angol nyelvű foglalkozásokat szerveznek az itt élő gyermekeknek. Ezúttal a kétkezi munka alól sem húzták ki magukat, hiszen lelkesen csatlakoztak az éppen ittlétükkel egybeeső Tulipán Kaláka akcióval.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Miközben a kultúrháznál a tetőről sorra kerültek le a cserepek, addig a gyülekezeti ház konyhájáról már jó illatok áradtak, az előkészületek folytak. A szakácsnők már az ebédet főzték, hogy tudják megvendégelni a fáradt munkásokat. Dénes István tiszteletes és Kajántó Pál folyamatosan kávéval és hűsítővel kínálta a kalákásokat.

A Bihar Megyei RMDSZ és a Tulipán Kaláka Egyesület nevében Borsi Imre Lóránt köszöntötte a résztvevőket, külön kiemelve a külföldi vendégeket, kiknek jelenlétével nemzetközivé vált a Tulipán Kaláka. Elmondása szerint nem kis fába vágták fejszéjüket az élesdiek, de úgy látszik, hogy van elég erős fejsze, hogy ez a vállalkozás sikerrel járjon. Majd mindenkinek külön gratulált a munkáért, amit közösségéért tesz. Az építkezést a Bihar Megyei Tanács RMDSZ frakciója is támogatja részfinanszírozással.