Összeállt a magyar iskola tanári kara

A margittai polgármesteri hivatal konferenciatermében tartotta első gyűlését a magyar iskola tanári kara. Nagy Gabriella kinevezett igazgató és Rend Erzsébet, leendő aligazgató (képünkön) köszöntötte az egybegyűlteket, majd ismertették a katedrák tanárait és a katedrafőnökök neveit.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Román nyelv: Bajkó Ferenc, Fărcuţ Oana, Mladin Hercuţ Anca, Jurcuţ Alina és Veteşi Adina. Magyar nyelv: Farkas Cecília, Mészáros Ilona, Szabó Melinda és Varga Edit. Matematika: Betuker Enikő, Jakab Ottó, Puskás Enikő és Szász Pál. Fizika: Bondár Piroska és Rend Erzsébet. Kémia: Floroncuţ Erika és Nagy Gabriella. Biológia: Balla Sándor és Barbu Edit. Angol nyelv: Búzás Éva és Sipos Ágnes. Történelem: Borbola Melinda és Král Zsuzsa. Informatika: Moisa Livia. Vallás: Bordás Mária, Szűcs Lenke és Vakon Orsolya. Torna: Sarkadi Noémi és Silaghi Dorin. A zenét Puskás Miklós, a technológiát Horváth Éva, a társadalomtudományokat Blága József fogják oktatni. A földrajz esetében versenyvizsgát hirdetnek, a rajzot nagy valószínűséggel Marián Noémi fogja tanítani. A tanítók mindannyian a helyükön maradtak.
Hangsúlyozták a beszámolón, hogy a magyar iskola miatt senki nem marad állás nélkül és igyekeztek egyensúlyt teremteni az I–VIII. Osztályos Iskolából és a főgimnáziumból érkező tanárok között. A katedrafőnökök személyét kinevezéssel döntötték el.
A beszámoló után Rend Erzsébet ismertette a Nyilasmisi pályázat lehetőségeit és kitételeit. Felhívta a pedagógusok figyelmét, hogy népszerűsítsék osztályaikban. Ezt követően Nagy Gabriella a közelgő margittai iskolatalálkozóra hívta fel a figyelmet, melyet július 2–3-án tartanak. A találkozóra a Margittán végzett diákokat, a mostani diákokat és minden margittait várnak. Bemutatta továbbá az iskola korszerűsítési és építési tervrajzait. Idén még két váltásban fognak a magyar iskola diákjai tanulni. Az építkezés befejezése után már lehetőség lesz az egyváltásos oktatásra. A felújítás napokon belül elkezdődik.