Könyv a hajdúváros óvodai oktatásáról

A pedagógusok napján mutatták be a Magyar Házban azt a kiadványt, amely Tóth Zsuzsanna kezdeményezésére a nagyszalontai magyar óvodai oktatás múltját, jelenét és jövőjét fűzi csokorba.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A kötet bemutatóján helyi óvónők, tanítónők mellett jelen volt Pető Csilla képviselő, aki egyben pedagógus kolléga, Bodóczi Erzsébet tanárnő, Szabó Ödön az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke, valamint Török László polgármester.
A könyvbemutatóval egybekötött pedagógus nap első perceiben a Hófehérke óvoda apróságainak műsorát tekinthették meg.
Török László az óvodapedagógusok munkáját méltatta, Szabó Ödön gyakorló szülőként fejtette ki gondolatait, Bodóczi Erzsébet mint egykori tanár és kolléga szólt a szalontai pedagógusi karhoz, Pető Csilla pedig a magát a kötetet mutatta be, hangsúlyozva, hogy a kiadvány egyedülálló, hiszen sem Bihar megyében, sem az ország más részein nem készült még az óvodai oktatást ilyen alapossággal bemutató könyv.
A kötet megálmodója, Tóth Zsuzsanna óvónő lapunknak elmondta, rég dédelgetett álma ez a könyv, amely a szalontai óvónők szemével mutatja be a nagyszalontai magyar óvodai oktatás történetét. „A kötet első része Dánielisz Endre helytörténész munkája, a közelmúltra Zsirka Irén óvónő emlékezett vissza. A jelent bemutató fejezet a szalontai óvónők közös munkája.”
A kötet bemutatása mellett a délután remek alkalmat biztosított az elmúlt évtizedek felidézésére is, a jelenlévők néma főhajtással adóztak az eltávozott pedagógusok emléke előtt, tisztelettel köszöntötték a nyugdíjas kollégákat és hálásan köszönték meg a könyv szerzőinek és a pedagógusnap szervezőjének áldozatos munkáját.