Viharvert községi napok Paptamásiban

A Nagyváradhoz közeli Paptamásiban tizedik alkalommal szervezték meg a községi napokat a hétvégén. A szombat jól indult, de viharral ért véget, vasárnap azonban az égiek a helybéliek mellett álltak, minden az eltervezettek szerint haladt. Este több ezren szórakoztak az eddigi legsikeresebb falunapon.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Szombaton délután barátságos futballmérkőzéseket játszott Paptamási, a magyarországi Mélykút, a Bihar megyei RMDSZ csapata és a református lelkészekből összeállt formáció. Jó hangulat kerekedett a meccseken. „Látványos volt” a futball szeretete, ami magasan meghaladta a hozzáadott tudás szintjét. Cseke Attila parlamenti képviselő is focicipőt húzott, és küzdött a mélykútiak ellen. Az RMDSZ csapata 5–1-re kapott ki. A lényeg a szórakozás volt.

Matyi Miklós, Paptamási polgármestere és Németi Gyula alpolgármester a szombat délutáni díjátadás közben. Jutalmazták a kerékpárverseny, az amatőr kispályás focibajnokság és a bográcsosfőző-verseny legjobbjait.

Kuruc Anita jól értett a tamásiak nyelvén. Diszkóslágerek mellett néhány mulatós nótát is elénekelt, ezzel belopta magát a szórakozni vágyók szívébe.

A szombat esti programokat egy hatalmas vihar szakította félbe. Orkán erejű széllel érkezett a felhőszakadás és a jégverés. A sátrakat össze- és felborogatta a szél, a színpad teteje is elrepült. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Vasárnap fogathajtóversennyel kezdődött a nap, délután pedig a székelyhídi Tini Dance Center táncosai mutatták meg, hogy nemhiába hívják őket fellépni szerte Biharországban és azon is túl. A táncosok látványos előadásukkal osztatlan sikert arattak.

A moderntánc fontos szerepet kapott vasárnap délután. Egymást váltották a színpadon az együttesek. A közönség értekelte a látottakat, tapssal és füttyel díjazták ügyes táncosokat.

Már kora este sokan összegyűltek a helyszínen.

És még egy moderntáncos csapat.

A nagyváradi MM Pórium Húzd csak… című operett-előadása az idősebbeket szólította meg. Az ismert dalokat a közönség együtt énekelte az előadókkal. Remek hangulat kerekedett.

A Românii au talent című tehetségkutató műsor döntőseinek, az Acces nevű formáció tagjainak a fellépése volt a meglepetés. Sokat táncoltak, keveset énekeltek.

A paptamási lányok is megmutatták, ők is tudnak táncolni.

A vasárnapi program sztárvendége a magyarországi Nótár Mary volt. Mintegy négyezren buliztak együtt a Nóta TV-ből ismert énekessel. Koncert közben többször elvették az áramot, de a közönségnek és a fellépőnek ez sem szegte kedvét.

A szervezők azt mondták, ennyi embert még nem láttak a paptamási napokon.

Nótár Mary után az Amazon Ász és Solya lépett fel. Bár a közönség java része hazament, a szórakozni vágyók a két bihari fiatal műsorán is jól szórakozott. Az éjfélre tervezett tűzijáték után pedig a szombatról elmaradt Mihácsi Brigitta-koncertet is megtartották.