Micskén hagyományt teremtettek a néptáncnak

A Bihar megyei néptáncművelés és -oktatás egyik legmélyebb gyökere Micskén található. Úttörők voltak a táncban, később pedig a tánctalálkozók megszervezésében.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Partiumi Néptánctalálkozót a közelmúltban szervezték meg XI. alkalommal. A házigazda a sok sikert aratott helyi néptánccsoport, a Görböc volt, az esemény főszervezői pedig Hodgyai Edit és Erdei Sándor tanárok, maguk is tagjai a felnőtt együttesnek. Táncolnak és táncolni tanítanak egy időben.

A rendezvény a hagyománynak megfelelően a falu főterén rendezett össztánccal kezdődött, ezt a népviseletbe öltözött táncosoknak a falu főutcáján való parádés felvonulása követte. Az együttesek a Miskolczy Károly Általános Iskola szabadtéri színpadán léptek fel, változatos és magas színvonalú produkciókkal, igen népes és lelkes közönség előtt. Összességében 220 tehetséges fiatal mutatta be néptánctudását. A találkozót megtisztelték jelenlétükkel Cseke Attila és Szabó Ödön parlamenti képviselők is, előbbi volt a fővédnök. Szerencsére az időjárás is a legmegfelelőbben alakult a szabadtéri rendezvényhez, így nem volt semmilyen zavaró tényező. Kedves gesztus volt a szervezőktől, hogy a születésnapos táncosokat – Zöld Máté, Hajdú Szabolcs – egy-egy tortával lepték meg; a finomságokat a képviselők adták át.

Lazításként az idén sem maradt el a lekvárosfánk-evő verseny, mely minden évben megnevetteti a versenyzőket és nézőket egyaránt. A színvonalas és tartalmas találkozó kellemes élményt nyújtott mindazoknak, akik akár nézőként, akár fellépőként részt vettek rajta. A rendezvény este felhőtlen szórakozással, táncházzal fejeződött be.