Népszerű az angoltábor Margittán

Június 27. és július 16. között idén is megszervezték Margittán az angoltábort. A háromhetes programnak négy éves hagyománya van, mely tartalmas és hasznos időtöltést biztosít a vakációzó diákoknak.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A főszervező a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Nagyváradi Kirendeltsége, együttműködve a helyi önkéntes pedagógusokkal: Almási Judit, Fügedy Anikó, Ladányi Ágnes. Skóciából jött Hamish John Buchan, aki a budapesti ELTE előadó tanára, míg az Egyesült Államokból Jarraet Freeman, new yorki egyetemista – mindketten önkéntes tanárok. Besegít a munkába két margittai egyetemista, Almási Judit és Rend Melitta is.
A szervezők a program elkezdése előtt az hangulatossá, otthonossá tették. Napi 4 órát tanulnak a gyerekek, négy korosztályba csoportosítva: kezdők, haladók, III.-IV. és V.-VIII. osztályosok. Kilenctől háromnegyed egyig tartanak a foglalkozások, interaktív formában. A gyerekek játszva, szórakozva tanulják az angol nyelvet: zenét hallgatnak és énekelnek, filmeket néznek, drámapedagógiai foglalkozásokat tartanak, sőt sportolnak is. A tanárok óránként cserélődnek, egyetlen dolog az állandó: az angol nyelvű kommunikáció. Hamish John Buchan egy skót táncot is megtanít a tanulóknak, amelyet a záró bulin mutatnak majd be. Naponta 80–100 gyermek vesz részt a foglalkozásokon, változó létszámmal. Minden résztvevőnek van egy gyűjtőmappája, ahova a feladatlapjait elhelyezheti és a tábor végén hazaviheti.

Naponta új és érdekes feladatokat kell megoldaniuk, legutóbb például angolul kellett megfogalmazniuk, mit kíván a margittai gyerek az államelnöktől. Igen sok tartalmas és szellemes kérelem született. Apró meglepetéseket is kapnak a gyerekek, valamint édességeket és üdítőket. Ennek anyagi fedezetét a szülők biztosítják. Ez azonban jelképes összeg, a program hasznosságához viszonyítva. A program keretében időnként összegyűlnek a margittai egyetemisták egy kis angol csevelyre, mely elősegíti nyelvtudásuk tökéletesítését. A margittai szervezők elmondták, hogy a program évről-évre népszerűbb és egyre többen jelentkeznek. Idén már nem kellett népszerűsíteniük, maguktól jöttek a jelentkezők. Sok a visszajáró diák. Többen az első perctől bekapcsolódtak a programba.