Folytatódhat a vezetéképítés Margittán

Rövid időn belül elkezdik Margittán a víz- és csatornahálózat rehabilitációjának második szakaszát, – nyilatkozta lapunknak Dorel Talpoş polgármester (képünkön). Az első szakaszt befejezték ugyan, de teljes üzembe helyezését csak a második elkészülte után tudják megoldani. A beruházással 14 hónap alatt kell végezni.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A beruházás második szakaszának a befejezéséig a margittai Szabadidőközpont sem tudja megnyitni kapuit, mivel lefolyórendszere a második szakaszban elkészülő rendszerhez kapcsolódik.
Néhány napja megérkezett a minisztériumból a rendelkezés, mely zöld utat ad a munkálatok elkezdéséhez. Ezt Talpoş Dorel polgármester átadta a kivitelező cég képviselőinek, akik elkezdhetik a szükséges engedélyek beszerzését és az egyeztetéseket a rendőrséggel, a vízszolgáltató vállalattal, valamint az elektromos és a gázművekkel. Mindezt a tervezőknek még a nyomvonal meghatározása előtt el kell végezniük. Ezen engedélyek és iratok birtokában elkezdődhet az aktív munka, melyre a város lakói már nagyon rég várnak, ezért eltekintenek a földmunkával járó kisebb kellemetlenségektől is.
A munkálatokhoz a Helyi Tanács saját költségvetéséből egymillió lejjel járult hozzá, mely a húsz százalékos önrészt képezi, ugyanennyivel kellett kiegészítenie az első szakasz költségeit is. A város eddig ki tudta gazdálkodni az összeget, nem kellett kölcsönért folyamodniuk. Az átadási határidő a minisztériumi rendelkezés átadásától számított 14 hónap, a prioritási sorrend: központ, Köztársaság útja, December 1. utca, valamint a temetőben lévő víztorony és szivattyúház, mely szerves részét képezi az új rendszernek is.
Horváth Sándor a vízszolgáltató cég (Salubram) főmérnöke elmondta, nagyon várják már az új szakasz elkészültét, mivel a jelenlegi elavult vezeték a rendszerbe küldött víz 60 százaléká elveszíti. Az új vezeték egész napon át biztosítani fogja a rendes víznyomást, így nem lesz szükség a tömbházakban és magánházakban felállított tartályokra és pompákra. Az ezek működtetésére és karbantartására fordított költségektől is megszabadulnak a lakótársulások.