Átadták a felújított tüdőosztályt

Újabb állomásához érkezett a példátlan méretű felújítási munkálat a margittai Dr. Pop Mircea Városi Kórháznál: átadták a tüdőgyógyászat újjávarázsolt épületét. Az elhanyagolt épület immár megfelel a legszigorúbb követelményeknek és előírásoknak.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A kórtermek közé fürdőszobákat különítettek el, melyekbe mindegyik teremből van bejárat. A padlástér beépítésével növelték a befogadóképességet. Az osztálynak külön bejárata van az utcáról, így betegei nem érintkeznek a többi osztály beutaltjaival, s magát az osztályt is két részre osztották. Az emeleti résznek külön bejárata van, így el tudják majd különíteni a súlyosabb eseteket. Az átadási ünnepségre hazajött Cseke Attila miniszter is. Rajta kívül megtisztelte jelenlétével az eseményt dr. Marius Pârcioaga és dr. Zoe Bitea, a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) igazgatója, illetve aligazgatója, dr. Mircea Pop az alapító névadó fia, Dorel Talpoş polgármester, Pocsaly Zoltán alpolgármester, valamint a helyi tanácsosok, az egyházak képviselői és a környező települések elöljárói. Bradács Alíz menedzser mondott elsőként köszöntőt, a miniszter segítségét emelte ki, de köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak és az önkénteseknek is. Az avatószalag átvágása után Cseke Attila hangsúlyozta, nagy öröm számára, hogy rendre és határidőre elkészülnek a munkálatok. Már készül az új épület, mely a balneológiai egészíti ki. „Csak magunkra számíthatunk, annyi a mienk amennyit vissza tudunk juttatni magunknak,” –  mondta kétnyelvű beszédének befejező részében a miniszter. Dr. Marius Pârcioga kijelentette: „Bradács Alíz Ildikó a megye legjobb és legaktívabb kórházi vezetője. Nagy hozzáértéssel és öntudattal végzi munkáját, a közérdeket saját érdekei elé helyezve, szabadidejét feláldozva.”

Dr. Groşan Flavia osztályvezető főorvos ígéretet tett arra, hogy öregbítve az osztály hírnevét, méltó lesz a nagy alapító elődökhöz, mint dr. Pop Mircea, dr. Rotter Elemér, dr. Rotter Tibor.